Конкурс за млади хора “Моят малък красив европейски проект”

Конкурс  за млади хора “Моят малък красив европейски проект”

До 1 март 2011 г. всеки млад човек от 18г. до 30 години може да участва в обявения от СДС и евродепутата Надежда Нейнски конкурс “Моят малък красив европейски проект”. С него традиционно ще бъде отбелязан официалният Ден на Европа 9 май. До участие ще бъдат допуснати проекти от важна обществена значимост. Трябва да имат пряка връзка с утвърждаването на европейски ценности като свобода, демокрация, равенство, принципи на правовата държава и защита правата на човека. Акцент в проектите ще бъдат и ценности като правата на малцинствата, плурализъм, недискриминация, толерантност, равенство между половете и справедливост.

Проектите трябва да са на стойност до 10 хил.лв. и да са свързани с реализирането на приоритетна дясна политика, чрез която да се утвърждават европейските ценности. Проектните идеи на младите хора трябва да са насочени към сфери като политика, изследване, социални дейности, образование, екология, иновации, култура, спорт, наука, архитектура и др.

Проектът трябва да е самостоятелен, без участието на партньорски организации Наградата е финансиране на класирания на първо място проект, а авторите на други 19 проекта ще посетят Европейския парламент в Брюксел. За повече информация :

http://www.nadejdaneynsky.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0051&n=000003& g=

Вирни се горе