Конференция за водата започна в Пампорово

Конференция за водата започна в Пампорово

От днес до неделя Пампорово е домакин на световна конференция, посветена на водата. Проявата тази година е под надслов „Физика, химия и биология на водата“, предаде БНР.

В курорта в Родопите се събират представители на науката от цял свят, които ще презентират технологии и научни разработки, свързани със структурата и свойствата на водата. Лектори ще бъдат учени от няколко континента, носители на престижни награди и на много международни отличия в областта на медицината, физиката и химията.

Главен организатор на конференцията от Американска страна е професор Джералд Полак, който е учредител и главен редактор на научно списание „Вода“ и е признат като един от световните лидери в областта на науката и техниката. Проф. Полак поддържа активен лаборатория в Сиатъл, носител е на редица престижни награди в областта на науката и е автор на няколко книги, посветени на различни теми, включително за водата, клетъчната биология и мускулна контракция.

България и Пампорово са избрани за домакини на световното събитие заради красивата природа, богатството от минерални извори и широкия спектър от лечебни свойства на минералната вода за здравето на човека.

Вирни се горе