Колоездачи от България и Гърция участваха в осмото издание на "Елевейшън 999" в Пампорово

Колоездачи от България и Гърция участваха в осмото издание на "Елевейшън 999" в Пампорово

Десетки колоездачи от България и Гърция участваха в осмото поредно издание на “Елевейшън 999”, което се проведе в Пампорово и по пътеките над Смолян и Чепеларе, съобщиха от “Пампорово” АД. Събитието бе част от календара на Българските Ендуро Серии и носеше точки на участниците за генералната ранглиста на турнира.

Едно от най-трудните и интересни ендуро състезания в България привлече някои от най-добрите родни колоездачи, уточняват организаторите. Участниците в надпреварата се състезаваха по близо 25 км, разделени в общо 8 специални етапа и още 30 км трансферни отсечки. Най-добър резултат и убедителна победа в 7 от 8 етапа постигна Стоян Върбанов от местния отбор “РайдърсЮнайтед”, който премина по трасетата с общо време от 37:01.75 мин. и заслужено се качи на първото стъпало на почетната стълбица в категория “Мъже елит”. Втори и трети след него се класираха съотборниците му Йордан Илиев и Иван Кобуров, които също показаха отлично каране през цялото време.

При дамите най-бърза бе представителката на отбора на “All Mountain” – Мартина Григорова с общо време 52:30.94 мин., следвана от Ана Янкова и Станимира Пешева от “NoBrainz”, обясняват от “Пампорово” АД. При юношите надпреварата бе много оспорвана, а първото място с време от 39:50.74 мин. успя да завоюва Костадин Паскалев от “РайдърсЮнайтед”. В категория “Мъже Мастърс” над 35 години първото място се реши с разлика от 93 стотни, а победителят не бе известен до финала на последния 8-ми етап. Александър Хаджиев от “РайдърсЮнайтед” успя да изпревари представителя на петричкия отбор “Виво” и водач във временната ранглиста на Българските Ендуро Серии – Георги Петров и да се класира на първо място в категорията. Трети остана Бойко Иванов, според данни на “Пампорово” АД.

При ветераните над 45 години класирането оглави Николай Начев, следван от Лъчезар Стаменов и Ангел Шуманов. Летният сезон в Пампорово продължава, като без почивен ден работят лифтове щ1 от Туристическия център до Студенец , щ2 от Студенец до Снежанка, както и Приключенски парк “Язовира” и пързалката на писта Стената. През есенните месеци Туристическият център в курорта ще работи, предлагайки богат избор от различни пешеходни и вело турове, екскурзии и други активности на открито.

Вирни се горе