Кметът Николай Мелемов се присъедини към почистването на „Родопската Шипка”

Кметът Николай Мелемов се присъедини към почистването на  „Родопската Шипка”

Кметът Николай Мелемов се присъедини към почистването на „Родопската Шипка” заедно с родопските скаути,съобщиха от пресцентъра на общината.

Кметът Николай Мелемов и неговият заместник Марин Захариев се присъединиха към инициатавита на Би Ти Ви „ Да изчистим България за един ден „ на връх „Средногорец” при почистването на паметника и около него. Родопската светиня старателно беше изчистена от децата от клуб „Родопски скаут”, кметският наместник на с.Полковник Серафимово Михаил Василев и много добровоци. С настроение „Родопската Шипка” беше изчистена, а боклуците бяха събрани в чували на „Екопак”.

Всички си направиха снимка пред почистения паметник. За мен това място е свято, защото е свързано с Освобождението на Родопите от турско робство. Тук легендарният полк.Владимир Серафимов и войните от 21 –пехотен Средногорски полк с цената на живота си извоюват така желаната свобода за родопчани. Роден съм и в полк.Серафимово. Мисля, че трябва да пазим и поддържаме чисти такива святи места като „Родопската Шипка”, затова се присъединих към тези млади хора, които с много желание и любов към родното чистиха паметника връх „Средногорец”, коментира след акцията Мелемов. Още повече, че и тази година отбелязваме и 100 години от Балканската война.

Цялата общинска администрация се включи в националната кампания „Да изчистим България за един ден”. Общинарите чистиха от разклона за Левочево до паметника в кв Устово, от разклона на с Чокманово до Бункера в кв. Райково и от Влахово до кв. Устово. Създадена е и временна площадка за разделно събиране на отпадъците.

Резултатите от акцията ще бъдат оповестени в понеделник.

Вирни се горе