Кметът Николай Мелемов откри лекоатлетическата щафета посветена на Освобождението на Родопите

Кметът  Николай Мелемов откри лекоатлетическата щафета посветена на Освобождението на Родопите

Община Смолян и Областният информационен център организираха спортното събитие

520 ученици и малчугани от детските градини участваха в лекоатлетическата щафета, която организира Община Смолян, по случай 102 години от Балканската война и Освобождението на Родопите. Проявата е и част от кампанията „ДА СПОРТУВАМЕ ЗАЕДНО 2014”, която се провежда от 13 – 19 октомври в 28- те Областни информационни центрове в страната.

Стартът бе даден на площад „България”, а финалът бе на площад „Свобода”. Надпреварата откри кметът Николай Мелемов . Градоначалникът припомни героичния подвиг на полк.Серафимов и войните от 21 Средногорски полк, които в тридневни сражения побеждават многократно по-силния противник с цената на 96 жертви. „Благодарение на тяхната саможертва днес сме тук. Със спортната проява ще засвидетелстваме уважението си към загиналите за нашата свобода и ще посрещнем и Празника на Смолян, която кулминация е на 21 октомври. От площад „България” до площад „Свобода” Вие ще пробягате разстоянието и символично ще слеете тези две съкровени думи – България и Свобода. Пожелавам Ви трудолюбие, упоритост, успехи в живота и в учението. Нека победят най-добрите ”, каза още при откриването Мелемов и обяви старта на състезанието.

Преди началото на щафетата учениците почетоха пълководеца полк. Серафимов с поднасяне на венец пред паметника му на новия център в Смолян.

След края на състезанието най-добрите бяха наградени от зам.-кмета инж.Мариана Цекова. Наградите бяха осигурени от Областния информационен център в Смолян. Първенците получиха медали, купи и грамоти. Всички участници в щафетата получиха банани, шоколад и вода. Организаторите бяха подготвили и томбола, в която участваха всички състезатели , а наградите бяха: колелета, фотоапарат, раници и таблети.

Организатори на състезанието са : Община Смолян и Областният информационен център – Смолян. Те благодарят на всички участници включили се в спортното събитие .

Вирни се горе