Кметът на Неделино обсъди настойничеството на децата, останали кръгли сираци със Закрила на детето

Кметът на Неделино обсъди настойничеството на децата, останали кръгли сираци със Закрила на детето

Кметът на община Неделино Боян Кехайов проведе среща с малолетните Б.Х и И.Х, останали кръгли сираци и тяхната леля С.Б., както и представители на отдел „Закрила на детето“.

По време на срещата, бяха разяснени правата и задълженията на настойника, условията и начина на живот на малолетните деца и други въпроси свързани с тяхното бъдещо развитие.

Беше връчена сумата от 4 726 лв. събрана от дарителската кампания от поставената кутия в Общинска администрация – Неделино и допълнително постъпили суми от: Дарители от гр.Чепеларе; Дарители от с.Падина; РС „ПБЗН“ – гр.Златоград и Участък „ПБЗН“ – гр.Неделино; Ученици при СУ „Св.Св. Княз Борис I“- с. Старцево; Жители на община Неделино.

Изразявам благодарност и се гордея с жителите на община Неделино за проявената съпричастност и бързата реакция към съдбата на двете деца, обърна се кметът. Усилията на Община Неделино за подпомагане на двете деца ще продължат, като към момента готовност за предоставяне на материали за смяна на покривната конструкция на къщата им е изразила неделинска фирма, собственост на общински съветник, а за банята и санитарните помещения, материали ще бъдат предоставени от фирми от гр. Кърджали.

Благодарност изказвам и към ФК „Арда“-гр.Кърджали, които изразиха желание да включат децата в тренировъчния лагер на отбора и на същите им беше предоставена възможност да използват спортната база свободно.

Община Неделино ще включи двете деца в организирания безплатен лагер в гр.Приморско, като предложението беше прието от тях с много радост и усмивки.

Вирни се горе