Кметът Мелемов се срещна с бригаден генерал Хадзигеоргиу, председател на Българо-гръцката гранична комисия

Кметът Мелемов се срещна с бригаден генерал Хадзигеоргиу, председател на Българо-гръцката гранична комисия

Кметът Николай Мелемов проведе среща с бригаден генерал Георгиос Хадзигеоргиу, председател на смесената Българо-гръцка гранична комисия и директора на РД „Гранична полиция” в Смолян комисар Стоян Мандаджиев.

Поводът е, че в областния град в продължение на два дни се провежда редовно заседание на Българо-гръцката гранична комисия. От наша страна неин председател е комисар Мандаджиев. Той посочи, че заседанието е преминало в дух на взаимно сътрудничество и са постигнати съгласия по важните теми от двете страни на границата, подписани са и протоколи от двете комисии.

Отчетено бе, че трафикът през ГКПП „Маказа“ се увеличил с 25 % за една година, а през летния сезон ще бъде още по-интензивен. През него преминават вече и много румънци.

Бригаден генерал Хадзигеоргиу посочи, че е идвал в Смолян през 1997 г. и сега намира града много обновен, различен и още по-красив. Мелемов му благодари за оценката и каза, че имаме ползотворни контакти с Ксанти, който е побратимен на Смолян. На срещата беше обсъден и въпроса с предстоящото отваряне на другия важен пункт за родопчани ГКПП Рудозем-Ксанти.

Участниците в срещата при градоначалника бяха категорични, че взаимоотношенията между България и Гърция са на високо ниво, което ще допринесе за още по-ползотворни контакти и бъдещи проекти между двете страни.

Вирни се горе