Кметът на Смолян Николай Мелемов поздрави учителите

Кметът на Смолян Николай Мелемов поздрави учителите

Кметът Николай Мелемов поздрави учителите от община Смолян по случай празника им – 5 октомври, Международния ден на учител. В поздравителния адрес пише:

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

Щастлив съм, че имам възможността да Ви поздравя най – сърдечно по повод 5 октомври – Международен ден на учителя. Споделяйки признателността на родопските семейства, поверили на Вас образованието и възпитанието на своите деца, изразявам личната си искрена благодарност за всеотдайния Ви възрожденски труд. Смолянските учители имат всички основания да се гордеят с високия си професионализъм, с непрекъснатия си стремеж към новаторство и будно чувство за гражданска отговорност.

Нашето учителство винаги е било сред най-родолюбивата и най-прогресивната част на българската интелигенция. Затова сме призвани заедно да отстояваме достойнството на учителската професия, да утвърждаваме нейния авторитет и обществена значимост в днешното неспокойно битие на България. Убеден съм, че и занапред педагозите от Община Смолян ще защитават с чест и самочувствие званието УЧИТЕЛ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

КМЕТ НА ОБЩИНА СМОЛЯН

НИКОЛАЙ МЕЛЕМОВ

Вирни се горе