Кмета на Смолян поздрави участниците в "Красив Смолян"

Кмета на Смолян поздрави участниците в "Красив Смолян"

Кметът на община Смолян Дора Янкова и нейните заместници – инж. Румяна Янчевска и Михаил Генчев бяха на награждаването на участници в младежката инициатива „Красив Смолян”, които преобразиха до неузнаваемост парковото пространство пред бившата поликлиника в кв. Устово. Превърнато през годините в сметище, обрасло с коприва, трънаци и бъзеник, това място беше станало опасно за посещение от деца и младежи. След намесата на участниците в „Красив Смолян”, то възвърна първоначалния си облик и стана още едно приятно място за отдих и игра.

По проекта „За чиста околна среда” бяха наградени най-добрите участници в изчистването и благоустрояването на площадката. Първо място и система за домашно кино получи Анастасия Хаджихристева, а второ и трето място, съпроводени с плеър и мултимедийна клавиатура получи екипът Мариана Пеевска и Васил Кисьов.

Кметът на Смолян Дора Янкова поздрави наградените и участниците в „Красив Смолян” за добре свършената работа. Тя сподели, че това лято са взели участие в младежката инициатива около 800 млади хора и са извозени над 200 камиона със битови, строителни и други отпадъци.

В отговор на искане на младежи, тя обеща скей площадката, която е до строителния обект край СОУ „Отец Паисий” в Смолян да бъде преместена в Устово на новата площадка

Вирни се горе