“Клъстер на здравните региони” организира международна конференция с водещи експерти в медицината

 “Клъстер на здравните региони” организира международна конференция с водещи експерти в медицината

На 25.03-26.03.2015 в гр.София Сдружение ”Клъстер на здравните региони” ще проведе международна конференция на тема “Актуални проблеми на здравеопазването" и “Роля на клъстерите” , в която участие ще вземат водещи европейски експерти. Ще присъства проф. Ханс Хоппелер от Швейцария, главен редактор на списание The Journal of Experimental Biology, бивш директор на института по Анатомия към университета в Берн и учен, постигнал значителни успехи в изследователската дейност в областта на физиологията. Той ще изнесе лекция на тема “Hospital size, quality of care and costs – is there an optimum??” („Размер на болниците, качество на медицинските услуги и разходи – съществува ли оптимум?”), както и ще предостави информация за здравната карта и ролята на институциите в здравеопазването в Швейцария.

Участие в конференцията ще вземе и проф. Валентин Джонов – директор на института по анатомия на университета в Берн, който от дълги години работи в Швейцария. Той е редовен професор по анатомия в университетите на Фрайбург и Берн. Защитил е докторат в Берн и участва в многобройни международни проекти. Темата на неговата презентация ще бъде: „Обучението по медицина в Швейцария”.

Събитието, организирано от Сдружение ”Клъстер на здравните региони” ще уважат и представители на медицинските асоциации от Гърция, Македония, Сърбия, Словения и др.

Лекторите от България, които са поканени за участие са със сериозен опит в сферата на здравеопазването и здравната политика.

По време на конференцията всички останали участници ще имат възможността да се включат активно в дискусията по актуални здравни теми.

Вирни се горе