Кирил Асенов /КРОС/: „Искаме оптимизиране на местната администрация”

  Кирил Асенов /КРОС/: „Искаме оптимизиране на местната администрация”

„Плодът от нашите усилия наречен КРОС даде първите си резултати. Ние нямаме намерения това да е последния случай, в който участваме на местни избори. Оказа се че интересът към такава формация е огромен. Суверенът ни даде доверие, което по всички стандарти е доста над очакваното и за първо участие – повече от добро”. Това каза на пресконференция Кирил Асенов – лидер на местната коалиция и вече избран за общински съветник от КРОСС.

Той благодари на избирателите за гласуваното доверие и посочи намеренията, които Коалицията иска да реализира в четиригодишния мандат. „Ние не търсим постове в общинската администрация, не търсим изяви, които са тъй наречените благинки на властта. Никой от нас няма намерение да става кмет, зам.- кмет или да заема други длъжности в общинската администрация. Ние сме с твърдо намерение да поддържаме политики, които да довадат до развитие на нашата община”, каза още Асенов.

По думите му представителите на КРОС са за промяна в работата на общинската администрация. „Искаме оптимизиране на местната администрация, ще подкрепим всяка политика, която в четиригодишен план да доведе до съкращаване броя служители на общината. С опита който имаме от управление на подобни структури, знаем че примерно повече от 70 – 80 човека община няма какво да прави в нашия град”, посочи Кирил Асенов. Той обясни, че в КРОС има хора, които биха могли да помогнат за преструктуриране на местната администрация.

Друга задача, която стои пред общинските съветници от КРОС е оптимизиране на приходната част на общината, която, според Асенов е изключително жалка. Оптимизиране и на разходната част, която е неразумна. „Разликата от средствата между приходна и разходна част би трябвало да се използват за водене на политики. Но първо трябва да се направи така, че на общината да и остават пари и след това да се търсят решения какво да се прави с тях”, обясни общинският съветник. По думите на Асенов в момента средства за водене на местни политики няма.

„Без никакви условности, без задкулисия, абсолютно прозрачно ще се опитаме да представим ситуацията такава каквато е и да бъдем вашите преводачи от български на български език за това, което се случва в Общинския съвет”, категоричен беше Кирил Асенов в отговор на въпрос на SmolyanNews.com.

Първата докладна записка, която ще внесе КРОС пред местния парламент ще бъде за премахване на работните заплати на общинските съветници. „За нас е неразбираемо как едни хора, които твърдят че съветват и помагат ще получават заплати. В нормалните държави хората работят наистина в посока да помогнат на обществото, а не да чакат да получават всеки месец пари за тази дейност”, заяви Асенов. Според него Общината ни е в изключително затруднено положение, на практика е не работеща и съветниците от КРОС ще се опитат да предлагат градивни политики.

Вирни се горе