Километрични опашки заради обрушване на скали

Километрични опашки заради обрушване на скали

Километрични опашки заради обрушване на скали по пътя Смолян-Кърджали

Километрични колони от автомобили се образуваха днес в късния следобед и в двете посоки по главния път Смолян-Кърджали, в района на Върбински мост, заради обрушване на скали. Организацията на движение в района, ако може въобще да се говори за такава, изнерви сериозно шофьорите и в двете посоки, на които им се наложи да чакат близо 40 минути за да преминат, като между тях бе и ученически автобус, предаде Дарик.

От дежурната част на Областно пътно управление в Смолян бяха категорични, че в района би трябвало да се пропускат моторните превозни средства в едната лента на движение, или ако има създаден пропускателен режим, то би трябвало да е далеч в по-малък часови диапазон. Може би чакането щеше и да продължи, но броени минути след сигнала до ОПУ – Смолян, движението бе пуснато.

Шофьорите в района по никакъв начин не могат да разберат, как се осъществява движението, тъй като няма никакви знаци или информационни табели, като от двете страни на участъка, където се обрушва има по един служител, който обаче само спира или пуска движението.

Въпросното къртене на скали в пътния участък не фигурира като дейност и в Бюлетина за пътната обстановка на територията на областта, а човек може да разбере само ако пътува по въпросния, участък и му се наложи да изчаква, докато работниците преценят, кога да пуснат движението.

Вирни се горе