Картина на 8-годишната Ралица Огнянова от Смолян е дарена на детска клиника

 Картина на 8-годишната Ралица Огнянова от Смолян е дарена на детска клиника

Инициативата на Изпълнителна агенция по горите за „Седмица на гората 2020“ с прекрасен финал и дарения за 8 болници, сред които и творбата на 7 годишната смолянчанка Ралица Огнянова.

Осем детски болници и клиники в страната получават дарение от детски рисунки, участвали в инициативата „Моят разказ за гората“ на Изпълнителна агенция по горите. Жестът е продължение на творческото предизвикателство, посветено на Седмицата на гората 2020, което събра повече от 2000 рисунки от цяла България.

„Решихме да споделим светлината и радостта, които донесоха на нас рисунките от творческото събитие, посветено на Седмицата на гората – 2020 г. като ги предоставим на тези, които имат най-много нужда от тях. Ярките и пъстри цветове на творбите ще подобрят визията на болничните сгради и ще създават настроение и позитивна емоция за посетителите и лекарите. Радвам се, че любовта към гората провокира подобно благородно дело, което се възприе с ентусиазъм и голямо желание от децата“, коментира инж. Мирослав Маринов, изпълнителен директор на Агенцията по горите. Той благодари на родителите, учителите и детските заведения за помощта и подкрепата за осъществяване на изявата.

Първите дарени произведения вече са разположени в Клиниката по детска неврология в МБАЛНП „Свети Наум“, гр. София. Сред тях е творбата на малката Ралица Огнянова от гр. Смолян. За осемгодишната художничка красивите родопски гори са вдъхновение и страст и от малка редовно е по поляни и местности из планината. Обича да рисува и често изобразява природата на Смолянския живописен край. „Много съм щастлива, че моята рисунка ще дарява усмивки, сили и надежда, споделя Ралица.“

Изпълнителният директор на болницата, акад. проф. д-р Иван Миланов, прие дарението с благодарност като обеща, че творбите ще бъдат подредени в болничните стаи, за да предизвикват положителна емоция у пациентите. „Такива жестове ни учат на доброта и милосърдие, а това са изключително ценни качества в днешно време“, допълни той.

Общо осем болници в страната получават дарение от детски рисунки, участвали в инициативата „Моят разказ за гората“ на Изпълнителна агенция по горите, съобщиха от отдел „Информационно обслужване и връзки с обществеността“, Изпълнителна агенция по горите!

Вирни се горе