Кандидатът за кмет на ГЕРБ Николай Мелемов откри кампанията си с изложба на видимите резултати за Смолян

   Кандидатът за кмет на ГЕРБ Николай Мелемов откри кампанията си с изложба на видимите резултати за Смолян

ГЕРБ откри предизборната си кампания в Смолян

С изложба от фотоси на видимите резултати за Смолян откри своята предизборна кампания досегашният кмет на Смолян и кандидат за втори мандат на ПП ГЕРБ Николай Мелемов. Церемонията по представянето на кандидатите за общински съветници и за кметове на населените места в общината се състоя във фоайето на Родопския драматичен театър. На събитието присъстваха евродепутатът Владимир Уручев, народният представител д-р Даниела Дариткова, членове и симпатизанти на партията.

„На мен се пада честта да представя добрият кмет, добрият отбор“, заяви евродепутатът Владимир Уручев. По думите му всички които познават Николай Мелемов, знаят, че той наистина е добър човек, а свидетелствата за това са безброй. „Добрият човек, но и добрият стопанин. Вие видяхте на изложбата колко много и красиви неща са се случили в Смолян. Смолян става всеки ден, всеки месец по-красив град. По-добро и по-привлекателно място за живеене. И туризъм, и социални дейности, и спортни площадки – всичко, от което хората имат нужда, не е убягнало от поглед на кмета и Общинския съвет“, посочи Уручев и допълни, че Мелемов е човекът, който успя да консолидира хората в Смолян, защото водеше неконфронтационна политика, не да разделя хората, а да ги сплотява. „Спомняме си наследството, което той пое от предишния кмет, но понеже гледа напред, не превърна 4-те години в зло говорене, а в дейност да преодолее наследените проблеми, и да даде повече на града. Този човек искам да продължи още на 25-ти октомври. Искам да му пожелая успех, защото той го заслужава, защото той наистина ще бъде добрият кмет на Смолян“, подчерта евродепутатът, пожелавайки „На добър час“. Депутатът и председател на здравната комисия в парламента д-р Даниела Дариткова изтъкна, че тя е част от този отбор, който заедно с Николай Мелемов градят от 2006 г. насам, защото ПП ГЕРБ дойде с мисията да промени облика на България. „Сега с открито лице мога да застана пред вас и да апелирам всички вие да подкрепите за нов мандат Николай Мелемов, защото всички условия този мандат да бъде още по-успешен са налице. Налице е силният отбор от общински съветници, екипът, без който не може да се реализира нито едно начинание. Налице са качествата на Николай Мелемов, които всеки от вас е оценил. Той е достъпен, отговорен, откликва на всяка потребност и е отзивчив към всеки проблем на хората. Изключително отдаден е на мисията си да стопанисва този град. И аз съм убедена, че Смолян е намерил своя добър стопанин. Това, което се случи през тези 4 години е само едно добро начало, а оттук-нататък Смолян го очакват хубави години, защото по делата им ще ги познаете. Смятаме, че можем да продължим започнатото. Има всички условия – стабилна България да даде едно стабилно бъдеще и на нашия град“, каза тя и призова на 25 октомври всички да гласуват с бюлетина №14, за Николай Мелемов – нашия и вашия кандидат.

Преди да повика при себе си кандидатите за общински съветници и кметове Николай Мелемов заяви, че застава пред всички със самочувствието на човек, който е положил стабилни основи и здрави фундаменти на един строеж. „Ние поехме общината с огромни дългове. Погасихме голяма част от тях. Влязохме в община, която беше мащеха за нейните жители и майка за шепа хора от град Смолян и извън него. Сега всички са равнопоставени. Законът се спазва. Доказателство за това са многобройните проверки, които се правят за управлението на общинските пари, но не се констатират нередности. Когато законът позволява, с предимство ползвахме услугите на местния бизнес. Съобразно възможностите на бюджета се възползвахме от всички опции за външно финансиране. И резултатите са видими“, подчерта Мелемов. По думите му постиженията са били изстрадани на фона на тежката икономическа криза, огромната задлъжнялост, на фона на деградиращото, макар и не дълго управление на кабинета „Орешарски“. „Въпреки многобройните несгоди увеличихме приходите в бюджета не като утежним бремето за смолянчани, а чрез по-висока събираемост. Управлявахме публичните финанси на общината отговорно, прозрачно и в обществен интерес, при строга дисциплина и отчетност. Финансовата стабилност не беше самоцел, а предпоставка за икономически растеж и отговорност пред бъдещите поколения“, посочи още той. И призова своите съмишленици: „Нека не харчим излишно народната парá, да приключим всичко още на първи тур!“

Преди откриването на изложбата Николай Мелемов, кандидат на ПП ГЕРБ за кмет на община Смолян в предстоящите местни избори, кандидатите за общински съветници и кметове на кметства, по традиция в първия ден от предизборната кампания се събраха на водосвет в катедралния храм „Св.Висарион Смоленски”.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вирни се горе