Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Владимир Уручев: Не остана някой, който да не се страхува от огнената ръка на „Станишевата справедливост”

 Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Владимир Уручев: Не остана някой, който да не се страхува от огнената ръка на „Станишевата справедливост”

Вече не остана някой, който да не се страхува, че някъде ще го достигне огнената ръка на т. нар “Станишева справедливост". Това заяви кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Владимир Уручев на среща днес с жителите на доспатските села Барутин и Касъка, заедно с общинската структура на ГЕРБ-Доспат. „Във всяко свое интервю Сергей Станишев се кълне, че благодарение на тяхното управление в България бил ликвидиран страхът. Вие живеете в тази държава. Кой страх е ликвидиран!? Ако той има предвид страх у бизнеса, попитайте го как работи бизнесът и защо не инвестира парите си в икономиката, а ги внесе в банките. Защото това управление създаде условия не за бизнес, а страх, че ще се приватизират предприятията, ще ги одържавят, ще ги рекетират”, каза пред присъстващите Уручев, който има зад себе си два мандата в Европейския парламент.

Владимир Уручев бе категоричен, че е нужна победата на ГЕРБ на предстоящите европейски избори, за да почувстват хората, че идва краят на това, което става в българския политически живот, както и че идва краят на заплахите от уволнения. “Сигурно вече не остана неуволнен член или симпатизант на ГЕРБ. Уволняват дори хората, които в управлението на ГЕРБ са били на определени позиции, без никога да са се идентифицирали с ГЕРБ. Обвинявайки ги, че щом са били на определени позиции, значи са били от ГЕРБ. Уволняват и всички , които не са техни хора”, заяви Уручев. Кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ Владимир Уручев се позова на досегашните данни от изборите в доспатския край, които сочат, че ДПС има голямо влияние в района, като допълни, че това става чрез обвързване на определени хора. По думите му ДПС си имат контингент, който и сега ще опитат да задържат. Много хора се оплакали на евродепутата, че са в положение на „нелегалност” – не смеят да излязат на мероприятие, организирано от ГЕРБ, защото ако ги видят там, ще си загубят работата или бизнеса. Според Владимир Уручев бичът за българската демокрация сега е ниската избирателна активност, защото така се получава най-уродливото явление – гласува една малка група хора, която е манипулирана или купена, и тя определя кой да управлява. „Тази група може да са роми, може да са с нисък образователен ценз, много лесно податливи на манипулация или много бедни, за които 20-30 лева са от голямо значение в момента. Но те определят какво ще е управлението занапред, което е много жалко. Неслучайно напоследък казват, че когато отвратените от политиката не гласуват, отвратителните управляват. Много е силно това определение, но е самата истина”, посочи Уручев. Той прикани хората да гласуват масово, за да няма подобен казус. „Колкото е по-голяма избирателната активност, толкова е по-съответстваща представителността. Не може една групичка от хора да тежи колкото половин България. Ако гласуват поне 60% от българите, ще видите какъв резултат ще има”, добави Уручев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе