Как да се грижим за нормалната кожа

Как да се грижим за нормалната кожа

Как да разберeте дали имате нормална кожа

“Нормална кожа”, както се нарича в дерматологичния свят, описва кожата, която като цяло е добре балансирана. Хората с [https://www.tialoto.bg/a/125-zdrave/1859-griji-za-normalna-koja ][нормална кожа] изпитват минимално дразнене, зачервяване и изсушаване – и нямат прекомерно мазна кожа, която може да доведе до раздразнения или разширени пори.

Как нормалната кожа се различава от комбинираната кожа

Не бъркайте нормалната кожа с комбинирана кожа, която се характеризира с това, че има едновременно мазна и суха кожа в различни части на лицето. „Комбинираната кожа се отнася за хора, които могат да имат мазна„ Т-зона “, докато в други области тя е суха“. Комбинираната кожа изисква режим на тонизиращи и хидратиращи продукти, докато „нормалната кожа като цяло е балансирана през по-голямата част от времето“.

Най-добрата сутрешна рутина за нормална кожа

Започнете с нежно почистващо средство /препоръчваме ви почистващите средства на [https://366.bg/bioderma.html ][Bioderma] /, като се насочите към съставки като лайка или глицерин. „Те помагат да поддържате епидермалната бариера, която е повърхностният слой, който ви защитава.“

Ако тренирате сутрин (или след като тренирате през деня), използвайте алфа или бета хидроксилна киселина. Правейки това няколко пъти седмично, ще поддържате порите чисти и здрави. След почистване сутрин, използвайте продукти с хиалуронова киселина, които ще помогнат за поддържане на влагата на кожата.

Най-добрата вечерна рутина за нормална кожа

Преди лягане трябва да замените по-лекият дневен овлажнител с по-тежък. Обикновено това се отнася за всички типове кожа, тъй като по-плътните нощни кремове ще ви помогнат да се защитите от сухота, докато спите, и ще подхрани клетките, което ще помогне за тяхното регенериране. Ексфолирайте кожата си два до три пъти седмично след почистване и преди овлажняване. Това ще предотврати блокираните пори и ще насърчи по-гладък и по-ярък тен. Също използвайте продукти с ретиноиди тъй като те засилват през нощта клетъчния оборот и производството на колаген, като същевременно премахват мъртвите кожни клетки и предотвратяват появата на петна и бръчки.

Продукти, които трябва да избягвате, ако имате нормална кожа

Основното, което трябва да избягвате, са тонери. Тяхната работа е да балансират производството на себум, така че те са наистина необходими само за хора с мазна или комбинирана кожа. Използването на маска за дълбоко почистване твърде често може да изсуши кожата ви, докато твърде много [https://www.az-jenata.bg/a/5-zdrave-i-krasota/22126-polzite-ot-hialuronovata-k iselina/ ][��иалуронова киселина] може да изсуши кожата и от своя страна да произведе повече себум. Кожата ви е балансирана, така че и вашият режим трябва да бъде балансиран.

Вирни се горе