Извънредна сесия ще се проведе в понеделник – 20 юли

Извънредна сесия ще се проведе в понеделник – 20 юли

Извънредна сесия ще се проведе в понеделник – 20 юли. Местният парламент ще изслуша кметът Николай Мелемов по отношение на сметосъбирането и почистването на община Смолян.

Председателят на Общински съвет Смолян Венера Аръчкова свиква извънредно заседание. То ще се проведе в понеделник – 20 юли от 12.00 часа в Сесийна зала на Община Смолян. В дневния ред на заседанието е включена само една точка – Изслушване на Кмета на община Смолян относно обявена „Процедура по възлагане на обществена поръчка, с предмет: „Сметосъбиране, сметоизвозване и поддържане чистота на териториите за обществено ползване в община Смолян“, на сайта на Община Смолян от 15.06.2020 г.

На 15 юни на сайта на Агенцията за обществени поръчки и на община Смолян е обявена обществена поръчка за избор на фирма за сметосъбиране, сметоизвозване и поддържане на чистотата на територията на община Смолян. Срокът, за който кметът Мелемов е възложил чистотата на града е максималният, предвиден в закона – 5 години. Отварянето на офертите е обявено за 27 юли 2020, а крайният срок за подаването на офертите е 24 юли. Съветниците от ДПС, КРОС и БСП настояват за изслушване на кмета Мелемов относно решението да обяви такава обществена поръчка и заявиха желание и готовност да предоставят данни и анализи, ако се стигне до решението да бъде създадено общинско дружество, както и бизнес – план, за да бъде създадено такова.

Вирни се горе