Излезе първи брой на в. „Здравец”, издание на КДК – Смолян

Излезе първи брой на в. „Здравец”, издание на КДК – Смолян

Излезе първи брой на в. „Здравец”, издание на КДК – Смолян. Вестник „Здравец”, издание за литература, изкуство и култура на КДК, от днес 26 януари, е факт. Той е своеобразен наследник на познатото приложение на в. „Родопски вести” от недалечното минало. „Здравец ще е трибуна на интелигенцията в Смолян, на умните и талантливи млади и нетолкова млади хора, които приемат, че истината е свещена. Които имат какво да споделят със своите съграждани. Които пишат по-вълнуващата част от биографията на Смолян.

От скромния си опит знаем, че в реализирането на подобна идея, нищо не е по-важно от ярките и убедителни аргументи. Качественото и полезно съдържание на „Здравец” ще е от първостепенно значение. Надяваме се вестникът да даде своята „добавена стойност” в работа на Клуба на дейците на културата и връзката му с обществото. Да насърчи младите към нашите прояви, както и да подскаже на бизнеса, че духовното и материалното са неотделими.

В януарския брой присъстват по свой начин: поетът Джани Родари, вълшебникът-романист Антон Дончев, талантливият поет Димитър Златев, проф. Симеон Янев, дългогодишен преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”, варненската художничка Сияна Струнчева, актьорът Вели Чаушев, ансамбъл „Родопа”, щрихи от културната политика на Община Смолян… Започваме с четири страници, знаейки, че не е лесно да се издава вестник в Смолян, но при първия проблясък на надежда, ще ги умножим. Нали и най-дългия път започва от първата крачка!

Светозар КАЗАНДЖИЕВ

Вирни се горе