Изграждат модерна площадка за временно депониране на отпадъци при бедствия в Смолян

Изграждат модерна площадка за временно депониране на отпадъци при бедствия в Смолян

„Титан Клинър” ще изгради собствена претоварна площадка за отпадъци, която да се използва при аварийни и бедстени ситуации,съобщиха от пресцентъра на фирмата.

Площадката ще отговаря на всички екологични изисквания, както и на стандартите за здравословна и безопасна експлоатация. Съоръжението ще се ситуира в частен имот на фирмата и ще се използва за временно депониране на отпадъци при извънредни случай.

Целта е зимно време, ако се стигне до временно затваряне на пътя до Регионалното депо за отпадъци в „Теклен дол” фирмата да има безопасно и сигурно място, където да разтоварва боклуците от Смолян и Пампорово, които след това ще се извозват към сметището.

Площадката е изключително необходима, тъй като освен от тежък сняг, единствения път към депото може да се затвори и от свлачище или пък ако река Черна придойде и отнесе пътя. Така сметосъбирането и извозването на отпадъците ще е гарантирано и няма да се стига до кризи с боклука. Същевременно площадката ще е безопасна и няма да има притеснения за екология. Съоръжението ще е съгласувано и с общината.

Вирни се горе