В Катраница искат избори за кмет и в селата

В Катраница искат избори за кмет и в селата

В село Катраница поискаха изборите за малките населени места да бъдат върнати. Родопчани са на мнение, че това е едно от първите неща, които новото правителство трябва да направи. По този начин „разделението” на хората в ниско-населените райони ще бъде премахнато. В момента избори се провеждат само в населени места, където жителите са над 350 души. В останалите места общинският кмет назначава наместници.

„Имаме кметски наместник от ГЕРБ и той разделя хората. Това е недопустимо”, обяви гневен жител на Катраница на среща с кандидата за народен представител от Коалиция за България в Област Смолян Дора Янкова.

„Твърдо ще настоявам това да се промени. Хората трябва да бъдат единни. Възможно е кметските наместници да бъдат избирани от Общо събрание на селото. Всяко населено място трябва да получава възможността да си избира ръководителя. Коалиция за България ще работи с всички, няма да ги дели. Кметът обаче трябва да е работлив, да отстоява проблемите на съгражданите си. Той трябва да помага на обикновения българин, а не да си избира определен слой от обществото”, обяви Янкова.

„Кметовете натискат всичко и всички. В момента заемат хора по трудова заетост, но с условието, че трябва да гласуват за ГЕРБ. Това мачкане е толкова гнусно”, обяви друг жител на Катраница.

Местните благодариха на Янкова за изградения път до селото.

„ГЕРБ се хвалят, че са го направили, но само лъжат. Техният начин на работа е изграден на основата на лъжата”, отсече ядосан жител на селото.

„Като дойдат пак ги питайте, кога направиха проекта за пътя, кога го защитиха, подписаха договора. Ще мълчат и ще се извиняват. Бойко Борисов 4 години се хвалеше, че строи магистрали, но те така и дойдоха до нашата област. Е, какво е направил за нас? Нищо, но от сърце”, каза още Янкова и допълни, че в бъдещия парламент ще бъде „силният глас на Родопите”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе