В Късак си поискаха "Омана"

В Късак си поискаха "Омана"

Избиратели на село Късак, община Доспат, споделиха пред кандидата за народен представител от Коалиция за България Цветка Такова притесненията си относно частичното решение на проблема с отдаване на концесия на 1920 хектара дивечовъдна плащ “Омана”. Недопустимо са ощетени жителите на селата Късак и Борино в правото им да ползват общите ползи от горите. В този район е и вододайната зона за две общини. Родопчани поискаха и подобряване на пътната инфраструктура и вътре в самите селища.

Такова пое ангажимент, че ако Коалиция за България има властови ресурс, ще бъдат защитавани държавните интереси и гражданските права.

“В никакъв случай не бива да се обслужват олигархични дългосрочни планове. Заедно с ловните територии се придобиват и огромни горски масиви, където се извършва дърводобива. Наложителни са и промени в Закона за горите, защото се нарушава и конституционното право гражданите да се възползват от собствените си площи. Земята, гората, водата са наше национално богатство и сме длъжни да го опазваме и разумно използваме”, сподели Такова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе