Стефан Сабрутев в Левочево: Ще създадем фонд за хора в беда

Стефан Сабрутев в Левочево: Ще създадем фонд за хора в беда

Искам да изкажа благодарността си към Стефан Сабрутев за неговата съпричастност. Когато изгоря къщата на Кирил Ставракев, аз събирах средства, за да го подпомогнем и се обърнах към господин Сабрутев за кухненска мивка. Не се наложи да го уговарям, само ме попита „от каква мивка има нужда”. В рамките на седмица преди Коледа мивката заедно с шкаф към нея бе доставена, разказа жителят на село Левочево Анастас Барбов. Стефан Сабрутев веднага пристигнал и когато го потърсили по повод опасността от срутване на моста до мандрата. Според кандидат-кмета мостът наистина е застрашен от разрушаване, ако не се вземат мерки за укрепването му до следващата година. Трябва да ценим хората не по партийна принадлежност, а по човешките им качества и готовността им да се отзовават на човешката болка, обърна се Анастас Барбов към съгражданите си на среща с кандидата за кмет на община Смолян и кандидатите за общински съветници от БСП Милко Гавазов, Светослав Димитров и Румяна Кършелийска.

13 проблема ** изброи само една от присъстващите, Величка Хаджиева. Жителите настояват да имат автобус, пътуващ до Устово в сряда на обяд, където пазаруват хранителни продукти. Личният лекар въобще не посещава селото. Сметта не се събира редовно, а за Роженския събор им взели контейнер, който още не е върнат. Пътят до параклиса „Св.Дух” е пропаднал, има раздвижено свлачище. Трасето до селото е дупка до дупка и автобусите съвсем ще спрат да идват в селото. Разтревожени са да не затвори селският магазин. Стефан Сабрутев се ангажира да проведе организационни разговори по тези от тях, за които е възможно да се реагира в момента, а по други ще може да направи нещо конкретно, ако бъде избран за кмет на общината. Тогава ще реализира идеята си за създаване на общински фонд за хора, изпаднали в беда. Чрез него ще може да се подпомагат граждани, претърпели бедствие или злополука.

Той призова жителите на Левочево да подкрепят кандидатурата на Мария Чешмеджиева за кмет на селото. Убеден е, че с нея биха работили добре съвместно за решаването на проблемите на Левочево и неговото перспективно развитие.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе