Спечелилият от първи тур кмет на Смолян Николай Мелемов: Всички наши гласове са чисти, няма да правя следизборна коалиция

Спечелилият от първи тур кмет на Смолян Николай Мелемов: Всички наши гласове са чисти, няма да правя следизборна коалиция

Тази категорична победа, която извоювахме в община Смолян, е поредната и за мен е много важна, защото всички наши гласове са чисти. Те са получени заради отношение, заради изпълнени и поети ангажименти, без използване на непозволени средства. Това заяви пред журналисти избраният за втори мандат кмет на Смолян Николай Мелемов от ГЕРБ. Той спечели втори мандат с категорична преднина още на първи тур с 10 259 гласа, тоест с вота на 54,43% от гласоподавателите.

На първи тур ГЕРБ в община Смолян спечели изборите в 14 кметства от общо 29. В шест от тях кандидатът на ГЕРБ е на балотаж. В Общинския съвет влизат 11 общински съветника.

В качеството му на областен координатор Николай Мелемов обяви и резултатите от изборите в останалите общини. В Златоград кметът от ГЕРБ Мирослав Янчев спечели трети мандат на първи тур. Кандидатите на партията в Доспат, Девин, Чепеларе и Баните отиват на балотаж и според Мелемов шансовете са на страната на ГЕРБ.

„Общинският съвет пак ще бъде шарен, но ние сме свикнали да работим в такава среда“, заяви кметът. Той изтъкна, че следизборни коалиции няма да търси, защото решенията, които ще предлага на Общинския съвет, ще бъдат в интерес на общината и нейните жители. „Няма да имаме следизборна коалиция, няма принцип, на който тя би била основана“, заяви Мелемов. По думите на депутата д-р Даниела Дариткова, която е и общински председател на структурата, резултатите от тези избори означават категорично присъствие на ПП ГЕРБ в Смолянска област като първа политическа сила.

„Това са поредните избори, които печелим убедително с успех на първи тур в два града от областта – Смолян и Златоград. Смятам, че това е едно доказателство за успеха на политиката, която е провеждала партията и в частност ръководството на община Смолян досега, но и доказателство за сигурния демократичен рефлекс на жителите на Смолянска област, защото те не се подведоха по обещания, които нямат своята реална основа. Ние провеждахме позитивна кампания, основана на постигнатото и с очакване за реализиране на трайни видими резултати в политиките, които прилагаме в интерес на хората“, каза пред медиите д-р Дариткова. Тя благодари на всички, ангажирани с провеждането на изборите, на цялата структура, на целия успешен отбор и добрите идеи на неговия капитан.

„Кметът Николай Мелемов заслужено продължава своя мандат и смятам, че сега сме стъпили на здрава финансова основа, която ще позволи в следващия период от четири години Смолян да добие истински европейски изглед. Надежда за това ми дава както опитът, натрупан в управлението в трудна финансова ситуация, така и възможностите, които ще се отворят пред града и областта в следващия програмен период. Те гарантират добри инвестиции, които да дадат възможност да се реализират поетите ангажименти“, изтъкна д-р Дариткова.

Вирни се горе