Смолянчани: Необходим е по-голям натиск върху правителството и парламента за развитието на Смолянска област

Смолянчани: Необходим е по-голям натиск върху правителството и парламента за развитието на Смолянска област

„Районът ни има своята перспектива и тя трябва да му се даде“, заяви на среща с избиратели от кв. „Невястата“ водачът на листата за народни представители от Коалиция за България Дора Янкова. С нея бяха и кандидат-депутатът Георги Кисьов и общинските съветници от Левицата в местния парламент Милко Гавазов, Димитър Кръстанов, Радой Краев и Атанас Устабашиев. Янкова представи пред смолянчани приоритетите в програмата на Коалиция за България, като заяви, че Смолянска област трябва да получи своя шанс за развитие.

„През мандата на ГЕРБ се провеждаше политика, която игнорираше нашия район. За четири години управление на ГЕРБ, за Смолян-нищо, но от сърце!“, каза Янкова.

Дошлите граждани да чуят програмата на Левицата представиха пред кандидат-депутатите своите проблеми. Най-много хората страдат от бедността и липсата на работа. Възмутена гражданка от това как се съсипва животновъдството в Родопите пък призова кандидатите за народни представители да отстояват интересите на нашия край. „Не бива да се подчиняваме изцяло на изискванията на Европа, трябва да се създават благоприятни условия за планинските райони. Ние сме обречени-с 300 лв. заплата. Нямаме железница, нямаме дори 5 км. магистрала, за да си оплакнем окото. Градините запустяха, нямаме заленчукопроизводство. Ако изгубим и животновъдството и ние сме загубени“, посочи възрастната жена.

В „Невястата“ Дора Янкова получи благодарности за детските площадки, направени през нейния мандат като кмет, които са изпълнени с живот.. Местните поискаха по-скоро до квартала им да има автобусна връзка и изразиха недоволство от забавянето на новата транспортна схема на община Смолян. В „Пепелска махала“ пък бяха категорични, че положението в страната трябва да се промени.

„Назряла е много отдавна тази бомба и трябва да изгърми! Генерален проблем за нас е безработицата, най-вече сред младите хора. Станало е така, че младите се издържат с пенсиите на възрастните“, каза възрастен мъж от района. Смолянчани се учудваха как депутатите от ГЕРБ допуснаха да бъде закрит Тубдиспансера и болниците в Девин и Рудозем. Хората бяха категорични, че е необходим по-голям натиск върху правителството и парламента за развитието на Смолянска област и изразиха увереност, че Дора Янкова като бъдещ депутат ще отстоява интересите на района.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе