Слави Бинев в Смолян: „Да победим ламята с копие №36”

Слави Бинев в Смолян: „Да победим ламята с копие №36”

Коалиция„ГОРДА България” обещава качествена инфраструктура на Родопчани с два нови пътя Девин -Кавала и Доспат-Кавала, както и да довърши пътя Рудозем-Ксанти.

„С обединение можем да преборим ламята и това ще стане само с копие № 36 – заяви Слави Бинев на среща с граждани на Гергьовден в Смолян, като направи асоциация с битката на Св. Георги с ламята. „Дошло е време, в което всички българисти войни трябва да скочим и да защитим семействата си. Защото срещу нас не стои само една партия, а много малки – такива, които бяха създадени имено с цел да объркат и да разпилеят гласовете на българина. Изправени сме пред битка с Али Баба и 40-те разбойника”.

Слави Бинев и Явор Джиджев – Съпредседатели на Коалиция „ГОРДА България”, Яцек Влосович – евродепутат, Боян Дуранкев – водач на 23 МИР София и номинация за Министър председател на Коалицията, Ефрем Моллов – водач на 22 МИР Смолян, както и водачите на други МИРове от Коалицията бяха специални гости за Гергьовден в града. „Най-важен е личният пример, затова и ние, Коалиция „ГОРДА България”, сме единствените, които се отказваме от субсидията, за която всички други партии бленуват! Субсидиите превърнаха партиите в търговци. Както е видно, имаме си работа с хора, които вместо с услуги и стоки търгуват с влияние. Как да разберем коя е истинската опозиция ли? Тя е тази, която иска възмездие и ревизия на управлението на България през последните 24 години.” – допълни Слави Бинев и завърши за пореден път речта си с въпроса: „Кога държавните мъже ще декларират дали имат авоари в чужбина?

Евродепутатът Яцек Влосович благодари на Слави Бинев за възможността да бъде на този празник в България и заяви , че България има нужда от личности, които могат не само да променят България, но и Европа и че българите трябва да дадат гласа си за хора, който са доказали, че могат да действат. „ Познавам Слави Бинев и знам, че правилният избор са хората които стоят зад бюлетина № 36”. Влосович изрази своето недоумение от факта, че членка на Европейския съюз като България не разполага с път до своята съседка Гърция в района на Смолян: „Помолих Слави Бинев да отидем до Гърция, за да посетим нашите колеги, но останах изумен от факта, че такъв път – между две европейски държави, не е … направен. Аз със своя дипломатически паспорт не успах да премина, а какво да кажем за обикновените хора? Бяха думите на Власович” Инфраструктурата на региона беше критикувана и от Явор Джиджев: „Бях планирал от Асеновград до Смолян да пътувам 40 мин., но реално ми отне час и половина. Някой, като че ли нарочно е откъснал родопчани от останалата част на България. Едно от първите неща, които ще направим, ако получим вашето доверие е да инициираме ремонт на този участък от пътя.” Г-н Джиджев все пак предпочете да завърши оптимистично речта си с думите: „Вярвам, че заедно можем да сменим езика на омразата с език на любовта!”.

Водачът на листата за Смолян Ефрем Моллов представи част от членовете на листата в града, като изложи и основните искания на Коалицията за региона: „На първо място искаме да прекъснем изолацията на град Смолян, на второ – да върнем инвестициите в региона и на трето – да възобновим традиционното производство.” Г-н Моллов обяви и желанието за развитие на нови проекти – пътища Доспат – Кавала, Девин – Кавала, Рудозем- Ксанти . След официалната част представителите на Коалиция „ГОРДА България” тръгнаха на автопоход до границата с Гърция в края на пътя до с. Чепинци, община Рудозем, където се проведе среща с гражданите от района. Основна тема на дискусията беше възможността за отваряне на пътя между Република България и Република Гърция – транспортен коридор за свързването на Родопите с Беломорието, възможност за нови икономически, туристически, социални и административни връзки, както и поставяне на началото на нов план за свързване на двете територии, които са неразделна част от Европа и ЕС.

Купуването и продаването на гласове е престъление.

Вирни се горе