Салих Аршински подписа споразумение с КНСБ

Салих Аршински подписа споразумение с КНСБ

Кандидатът за кмет на ДПС за Смолян Салих Аршински подписа споразумение с

Регионалния съвет на КНСБ – Смолян. То е в следствие на проведена дискусия между представителите на синдиката и кандидат-кметовете на Смолян. Споразумението включва редица точки, между които инфpacтpyĸтypни пpoeĸти в общинa Cмoлян, пoдoбpявaнe дocтъпa дo здpaвeoпaзвaнe, oбpaзoвaниe, coциaлни ycлyги и др.

По време на срещата бяха засегнати и темата с ТУБ диспансер и все още не разкрития онкоцентър, възможностите за разкриване на работни места, привличане на инвеститорите и борба с бедността.

Кандидатът на ДПС пое ангажимент, че бизнес-климата в общината ще бъде подобрен и след спечелването на изборите ще се премахнат всички пречки пред инвеститорите и хората, които желаят да разкриват работни места. „Целта е, да се повишат заплатите и да се премахне усещането, че външните инвеститори не са добре дошли в общината“, категоричен бе кандидатът за кмет на ДПС за Смолян. Аршински подчерта, че културата не може да бъде третирана, като промишлено предприятие. „За съжаление в момента е третирана по този начин. Културата и образованието винаги трябва да бъдат субсидирани от държавата и подпомагани от общинския бюджет“, добави Салих Аршински. Той изрази мнение, че детските градини, училищата и здравните заведения също трябва да бъдат сериозно подпомагани. „ДПС е партията, която по признание на институциите в Европа е най-добрата в управлението на малки общини.Община Смолян за съжаление в последните 25 години бе преобърната от голяма на малка община. Миграцията и емиграцията в общината придобиват застрашителни размери и смятаме, че в диалог с КНСБ можем да се справим с този проблем“, коментира още Кандидат-кмета на ДПС за Смолян Салих Аршински.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе