Реформаторският блок отменя празника на дясното заради трагедията в Горни Лом

 Реформаторският блок отменя празника на дясното заради трагедията в Горни Лом

Празника на дясното в Смолян, организиран от Реформаторския блок, който трябваше да се състои днес, се отменя, съобщиха от предизборния щаб на блока. Празникът трябваше да започне от 17.00 часа на площад “България” (амфитеатъра) на новия център на областния град с двучасов концерт на Виевската фолкгрупа, а от 19.00 часа в голямата зала на театъра щяха да пеят Росица Кирилова и Богдана Карадочева.

Днес, 3 октомври, с решение, е обявен за ден на национален траур по повод трагедията в с. Горни Лом, където избухна цех за утилизация на боеприпаси и 15 души загинаха, по неофициална все още информация.

Идеята за празника бе на водача на листата на реформаторите Ариф Агуш, който прие като лична кауза възраждането на традиционната десница в Средните Родопи. Дясното в Смолян е живо и ще покаже, че иска достойно развитие за нашия регион, заяви Агуш. С отмяната на празника ние показваме съпричастност с трагедията и болката на близките на загиналите, добави той. Агуш призовава компетентните институции максимално бързо да установят причините за катастрофата, за посочване на виновните и за предприемане на необходимите действия те да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе