Предприемачите от малкия и средния бизнес – емблема на ПП „Лидер” в предстоящите парламентарни избори

Предприемачите от малкия и средния бизнес – емблема на ПП „Лидер” в предстоящите парламентарни избори

Броени дни преди изборите ви срещаме с двама представители на малкия бизнес, кандидат – депутатите на ПП „Лидер” в 22 МИР Христо Петров и Ахмед Бучев. Христо Петров е собственик на шивашко предприятие в град Неделино и в момента в него работят над 25 души.

Ахмед Бучев е собственик на сервиз за продажба, монтаж и демонтаж на гуми и има 4 трайно заети работни места.

Двамата предприемачи бяха представени от Хайри Делихусев, председател на ПП „Лидер”- Рудозем. За тях той казва: „Това са хора, които знаят не само как се управлява бизнеса, но и  хора, които създават работни места, грижат се за професионалното израстване на работниците си и имат високо чувство за отговорност“.

Разговаряме с тях за мотивите им да влязат в политиката, за ежедневните им проблеми и впечатленията им от срещите, които са имали с техните избиратели в регион Смолян.

**Какви бяха вашите мотиви да влезете в политиката и защо споделяте идеите на ПП „Лидер”**?

Хр.Петров: В ПП „Лидер” съм от самото създаване на партията преди 5 години. Аз съм областен координатор на партията и участвах активно в създаване на структурите в областта. Още със своето създаване ПП „Лидер” обяви програма за икономическо съживяване на България, с изключителни преференции за малкия и среден бизнес, какъвто на практика е и моят бизнес. Нашата цел е да се създадат условия за подпомагане на хората , които произвеждат продукция и създават работни места. Ние се стремим броят на работещите българи да се увеличи, да има заетост, което да носи доходи и сигурност на хората.

Ахмед Бучев: Имам малък сервиз за продажба, монтаж и демонтаж на гуми, който се надявам да се разрасне в бъдеще. Това обаче няма как да стане, ако в България икономиката е „замряла”. Аз съм зависим от транспортния бизнес, защото той осигурява доходите ми. Когато на практика няма работеща икономика, транспортния бизнес също е блокиран. Транспортът не случайно е наречен „ кръвоносната система” на икономиката и ако тази система не работи, замират и много други поддържащи дейности. Моят бизнес е в пряка зависимост от стабилни и работещи предприятия, които ангажират товари, транспортират тези товари и стоки, а оттам създават условия за бизнес.

**Какви са впечатленията от срещите, които сте имали с избирателите в 22-ри МИР?**

Хр.Петров: За голямо съжаление мога да кажа, че виждам едно голямо недоволство и отчаяние на хората в региона. Проблемите, които поставят са свързани преди всичко с безработицата, обезлюдяването на региона, неработещите и закрити предприятия, проблеми с реализацията на селскостопанската продукция, скъпия фураж за животновъдството, ниските субсидии за планинските фермери и други. Всички тези проблеми са натрупани през годините, те не са от вчера и могат да бъдат решени, но е необходимо воля и решителност, необходим е надпартиен консенсус за икономическо съживяване на България. Това съживяване може да се осъществи със строг контрол върху монополите, с данъчни и кредитни преференции за малкия и средния бизнес. Ние трябва да защитим първо родното си производство, да намерим пазар най-напред за нашите стоки – картофи, мляко, месо и други, а след това, при недостиг на определени селскостопански продукти, да мислим за внос.

Ахмед Бучев: Мога само да допълня, че гръбнакът на икономиката в силно развитите страни са малките и средните предприятия. Нашата партия ще работи съвместно с българските предприемачи това да се осъществи, да има ясни и изпълними цели за дългосрочно подобряване, стимулиране на националната икономика и увеличаване на доходите на населението в България.   Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе