Предизборната обиколка на съпредседателите на Обединение ДОСТ започна в Барутин

Предизборната обиколка на съпредседателите на Обединение ДОСТ започна в Барутин

Хората излязоха на улиците на Барутин, за да посрещнат Лютви Местан и Орхан Исмаилов – съпредседатели на Обединение ДОСТ. Те изразиха своята подкрепа за каузата на Обединението и споделиха болките и проблеми си, но изразиха и своите надежди за бъдещето. „Ние сме подкрепяли досега ДПС, но след изгонването на г-н Местан от Движението останахме шокирани и разочаровани“, споделиха хората. ДПС има две лица. Едното е лицето на хората, които са вярвали в идеалите. Другото е лицето на Сараите, които използват Вашия глас, за да обслужват интересите на олигархията и мафията. Това каза Лютви Местан на хората в Барутин и подчерта, че е горд, защото така е имал възможност заедно с последвалите го съратници да сложат началото на нова политическа сила, която да бъде алтернатива на партиите-политически спекуланти и имитатори на демокрация. „Затова днес дойдох да поискам Вашия глас за г-н Хюсеин Хафъзов – водач на листата в Смолянски избирателен район. Той е Ваш син, той е един от Вас, защото Вашите дертове са негови дертове“, заяви Местан.

Жителите на Барутин бяха поздравени и от Орхан Исмаилов, който подчерта, че партия НПСД застава зад каузата на ДОСТ в името на реалната демокрация за хората. С хората разговаряха и заместник-председателят на ПП ДОСТ Мариана Георгиева, Евгений Михайлов и Георги Боздуганов, които водят листата на Обединение ДОСТ в 24-ти МИР – София и Хюсеин Хафъзов, водач на листата за Смолян.

По време на предизборни срещи в град Доспат и селата Барутин, Бръщен и Касъка водачът на листата на Обединение ДОСТ Хюсеин Хафъзов и кандидатът за народен представител д-р Хари Алексиев представиха основните акценти от програмата за социално-икономическо развитие на региона. Хафъзов заяви, че в страната съществуват предпоставки за икономическо развитие, но те биват бламирани поради престъпни корпоративни интереси служещи единствено за лични облаги.  “Държавата и държавното управление имат нужда от свободни, независими и достойни политици необременени от олигархични кръгове и тоталитарни практики. Ние се ангажираме да бъдем политически коректив на всяко управление. Ще настояваме родопчаните и техните интереси да бъдат обгрижвани по равнопоставен начин. Не приемам те да бъдат поставяни в унизителната „втора категория граждани“ и постоянно да бъдат дискриминирани по каквито и да е признаци”, заяви категорично зам.-председателят на ДОСТ. По време на срещата жителите на Доспатската община имаха възможност да зададат своите въпроси и да отправят препоръки към кандидатите на Обединение ДОСТ.

Жителите на Гьоврен очакваха на площада в селото лидера на партията Лютви Местан и Орхан Исмаилов – съпредседател на Обединение ДОСТ. И сред нас има българи, християни, но можете ли да сравните Евгений Михайлов, който показа вашите лица, когато се борихте за връщането на нашите имена, със Слави Бинев, който идва от партия, която оскверни джамията в София. Това каза г-н Местан на хората в Гьоврен. Той подчерта, че Обединение ДОСТ има силата да работи за единството на всички граждани на България независимо от етнос, вяра и език. Нашата политическа кауза е да градим единна и неделима България, в която всеки да има гарантирано право на труд, достойно заплащане и сигурно бъдеще. На свой ред Орхан Исмаилов твърдо увери множеството, че Обединение ДОСТ работи за единството на всички, а не разделя общността. „Ние се противопоставяме на олигархията и корупцията, защото можем да я победим“, каза още той. Съпредседателите поискаха подкрепата на хората от Гьоврен за водача на листата на Обединението в Смолянски избирателен район Хюсеин Хафъзов. Той даде дума, че вече е отдал сърцето и душата си на хората в Смолянско и няма да се умори да работи за тяхното добро.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе