Позиция на ПП ГЕРБ

 Позиция на ПП ГЕРБ

Позиция на ПП ГЕРБ относно груба, лъжлива, подвеждаща и неправомерна политическа агитация от страна на държавния служител г-н Димитър Кръстанов – областен управител на Смолян

Настоящата позиция пишем по повод тиражиран в медиите от пресцентъра на БСП материал със заглавие „Димитър Кръстанов: Никой не е навредил толкова на България в ЕС, колкото ГЕРБ“. Във въпросния материал щабът на столетницата цитира изказване на г-н Кръстанов в качеството му на областен управител, за което ПП ГЕРБ е подала жалба в РИК, тъй като е недопустимо един държавен служител да участва в политическа кампания. Отделен въпрос са чисто манипулативните твърдения на г-н областния управител. Искаме да напомним на господата от БСП, че вече една година говорят само в бъдеще време, докато отричаното от тях управление на ГЕРБ за 3 години и половина направи неща, които са ясно видими. Изразяваме категоричната си позиция срещу черната, клеветническа кампания на левицата срещу ГЕРБ. И да се спрем на няколко факта.

Какво стана с широко тиражирания от г-н Кръстанов инструмент, чрез който областта ни щеше да цъфне и да върже – ВОМР? Спестете ни обясненията, които слушаме повече от 6 месеца. Има ли нещо налично – не! Какво става със споразумението за програмния период 2014-2020 г. – НИЩО! Не ви ли е срам да говорите, че отсечката Чепеларе-Соколовци е ваша заслуга, след като проектът беше разписан, защитен и одобрен по-времето на предишното правителство и областна управа? Какво стана с обещанието за 250 000 работни места, след като имаме почти 40 000 нови безработни, а левицата се държи сякаш от 3 дни е в политиката.

Видите ли в селата безработицата била голяма, положението било тежко… Сега ли го прозряхте, другари!? Та вие управлявахте България много пъти в тези 25 години преход. Забравихте ли, че вашият областен лидер беше 8 години кмет на Смолян!? В какво състояние бяха тогава селата!? Защо се появявате пред хората като чистички и неопетнени месии, вместо с истинското си бреме от вина за бедите на държавата ни да отговаряте за своите грехове. Не ни става ясно как г-н областният управител изчисли милиарди загуби заради ГЕРБ. Може би по някоя формула от автотранспорта.

Най-малко обаче е срамно и недостойно сегашните управляващи да говорят за евросредства в момент, в който е спряна Оперативна програма „Околна среда“ и упорито се връщаме към периода 2009 г. с блокирани еврофондове за България. От Брюксел всяка седмица ни размахват пръст с предупреждения, а управляващите безсрамно игнорират важните теми на страната.

И в заключение препоръчваме на държавния служител г-н Кръстанов или да си вземе отпуск, ако смята да се впуска в политическа агитация, или просто да продължи да се развива професионално, заливайки обществеността с фундаментални новини от сорта „Областният управител подкрепи Стария бряст в Сливен“, „Национален конкурс по повод „180 години българска индустрия обявява Областна администрация – Сливен“, „Областният управител изпрати писмо до еди-кое си министерство“, „За времето от 20,30 до 21,30 часа ще бъде напълно изгасено осветлението на сградата на Областна администрация“.

Вирни се горе