По инициатива на БСП започва дарителска кампания за ремонт на църквата в Борино

По инициатива на БСП започва дарителска кампания за ремонт на църквата в Борино

Мюсюлмани и християни отбелязаха заедно 6 май в Борино, всички равни в Европа бе мотото на тържествата

За поредна година християни и мюсюлмани празнуваха заедно на 6 май в община Борино. Двете общности честваха с много настроение Гергьовден и Хъдърлез. По традиция бе раздаден курбан за здраве, а самодейни състави представиха богата програма.

Официален гост на тържеството бе председателят на Общинския съвет на БСП – Борино Цветка Такова, която поздрави множеството с хубавия пролетен празник в присъствието на кмета на общината Октай Алиев. „Животът продължава и тук, и в България , и в Европа. Нека всички заедно еднакви и различни да бъдем равни в Европа“, подчерта в словото си Такова. Тя добави, че съхранявайки традициите можем да живеем с вяра и добронамереност, дори и тук на границата, дълбоко в планината.

Цветка Такова отправи сърдечните поздрави към жителите на община Борино от името на Сергей Станишев – президент на Партията на европейските социалисти и председател на БСП, както и от смолянския депутат Дора Янкова с посланието, че и тук, и в Европа е време да живеем социално равни, по европейски. По идея на Цветка Такова в Борино ще бъде създаден инициативен комитет за провеждане на дарителска акция за набиране на средства за ремонт на църквата „Св. Георги Победоносец“. Първи своята лепта за ремонтните дейности направиха социалистите, начело с дарение от Дора Янкова.

Инициативата се прие изключително добре от местното население. В набирателната кампания ще се включат и мюсюлмани, и християни.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе