17 сигнала до прокуратурата по време на изборите

17 сигнала до прокуратурата по време на изборите

През периода от 10.05.2013 г. – 12.03.2013 год. в Окръжна прокуратура – Смолян и прилежащите и районни прокуратури от Област Смолян са постъпили общо 17 сигнала за извършени престъпления против политическите права на гражданите. По всички тях прокуратурата е разпоредила извършването на проверки в кратки срокове, максимум до 48 часа,съобщи говорителя на прокуратурата – прокурор Иван Спиров.

По 4 случая е постановен отказ да се образува досъдебно производство, като не са установени достатъчно данни за извършено престъпление и за образуване на досъдебно производство. Други 4 преписки са изпратени по компетентност на други прокуратури. По останалите преписки предварителните проверки продължават.

Няма образувани досъдебни производства. На 11.05.2013 г. и през изборния ден и във всички прокуратури в района на Окръжна прокуратура – Смолян дежурните прокурори бяха на работните си места. Незабавно отработваха постъпилите сигнали и приемаха граждани. Окръжна прокуратура – Смолян следеше за публикации в интернет, съдържащи данни информация за престъпления свързани с изборите и се самосезираше при наличие на такива данни.

Вирни се горе