Областен съвет на БСП – Смолян:Кметът Мелемов незабавно да излезе в отпуск

Областен съвет на БСП – Смолян:Кметът Мелемов незабавно да излезе в отпуск

Призоваваме г-н Николай Мелемов незабавно да излезе в отпуск , иначе ще сме принудени да му поискаме оставка му като кмет на Смолян, тъй като считаме за недопустимо, като кмет на община и председател на Асоциацията на родопските общини да се включва в предизборната кампания на ГЕРБ, сипейки лъжи и обвинения срещу личности, които трябва да защитава. Припомняме, че още преди месец министър –председателят Марин Райков призова всички управляващи от ГЕРБ, които ще участват в предизборната кампания, да си вземат отпуск или да си подадат оставките. Действията на Мелемов са нарушения на етичните и морални норми. Скандално е в качеството му на кмет на община Смолян да участва пряко в изборния процес. Затова да избере – дали да управлява общината или да е областен председател на ГЕРБ и да агитира в полза на кандидат-депутатите.

Нагло е твърдението на Мелемов по отношение на затворената болница в Девин, което бе разпространено в медиите . Лечебното заведение, обслужващо населението на Девин, Борино и Доспат затвори врати именно в мандата на ГЕРБ, когато той бе народен представител и представляваше смолянския избирателен район, в това число и жителите на Девин, Борино и Доспат. Две години управляващите отказваха да решат проблема, подигравайки се с болката на населението на трите общини. Водачът на листата д-р Даниела Дариткова бе зам.-председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание, когато болницата затвори врати, а след това и председател на комисията във времето, в което проблемът можеше да се реши. Въпреки това не бе направено нищо, освен безцелни срещи за прехвърляне на топката. Защо сега д-р Дариткова не отиде при хората да обясни, какво е направила, а вместо нея Николай Мелемов излиза и сипе обвинения към общината? Нали те отидоха в парламента с обещание за по-добър живот, а какво се получи? Циничното оправдание, че са виновни други е запазената марка на Борисов и компания. Противопоставянето на населени места и групи от хора също.

Решението на ГЕРБ да спре субсидиите за общинските болници са основната причина за унищожението на болницата в Девин и още 16 в цялата страна. Въвеждането на непостижими стандарти в здравеопазването – също. Докато г-н Мелемов говори за болниците в Мадан и Златоград той отново изрича лъжа, че те са в добро състояние. Те ще последват съдбата на Девин, ако се допусне втори мандат на ГЕРБ.

Считаме, че Николай Мелемов не изпълнява указанията на министър –председателя на Република България.

Вирни се горе