Мустафа Карадайъ /ДПС/: Патриотизмът не е на думи, патриотизмът е на дела

Мустафа Карадайъ /ДПС/:  Патриотизмът не е на думи, патриотизмът е на дела

С възпоменателен митинг в Барутин днес беше отбелязана 45-годишнина от Възродителния процес и насилствената смяна на имената в доспатското село. При трагичните събития през 1972 година са загинали двама жители на с. Барутин, трима са ранени, а десетки са били интернирани в различни краища на страната.

По време на митинг- срещата областният лидер на партията Салих Аршински представи листата на ДПС за област Смолян.

„Срещу нас и срещу вас стоят патриоти. Тези, които пострадаха в името на демокрацията са най-големите патриоти. Не се делете за каквото и да е“, призова и водачът на листата на ДПС за област Смолян Хайри Садъков.

На митинга в Барутин присъстваха още председателят на партията Мустафа Карадайъ, зам.-председателят на ДПС Филиз Хюсменова, Младежкият председател Илхан Кючюк, Йордан Цонев – водач на листата в Хасково, кандидатите за народни представители, областни и общински председатели на ДПС, кметове и общински съветници.

„Преди 27 години свалихме тоталитарната система, която бе потъпкала достойнството и гордостта на една част от обществото, която работеше против завета на Левски, каза пред множеството председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. “Паметта ни помага, затова сме тук. Преди 45 години се случваха грозни събития първо в западните и средните Родопи. В източните Родопи тогава казваха, че при тях мъката няма до дойде, но дойде и Родопите станаха единни в болката. После в Лудогорието. Всички в България станаха единни в мъката и дадохме жертви, за да бъдем равни, с равни права и свободи в нашата Родина“, посочи Карадайъ. Той подчерта, че 27 години ДПС се е борило против омразата, разединението и противопоставянето, което е истинския патриотизъм, а не този на „лъжепатриотите“, чиито думи противопоставят и разделят. Патриотизмът не е на думи, патриотизмът е на дела”, заяви Карадийъ.

Председателят на ДПС цитира и думите на създателят на светска Република Турция Кемал Ататюрк, че всеки, който е против България е против Турция. „Всеки, който се опитва да противопоставя България и Турция, е против и България и Турция“, заяви Карадайъ. Основната цел на ДПС е завета на Апостола на свободата Васил Левски за : “Чиста и свята република!”

След митинга Централният предизборен лъч заедно с гостите на събитието, кметове, областни и общински председатели поднесоха венци пред паметника на жертвите на т. нар „ възродителен процес”

По- късно председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пристигна в своето родно село Борино, за да се срещне с членове и симпатизанти на Движението. Централният лъч посети и селата Гьоврен и Грохотно за представи кандидатите за народни представители от смолянски избирателен район.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе