Милко Гавазов БСП- Смолян: Борим се за кардиналната промяна в Европа

Милко Гавазов БСП- Смолян: Борим се за кардиналната промяна в Европа

Милко Гавазов БСП- Смолян: Борим се за кардиналната промяна в Европа, защото обикновените хора имат нужда от повече грижа и подкрепа

На 25 май имаме възможност да го променим и да направим Европа социално справедлив, призоваха социалистите в Родопите

При голям интерес продължават срещите на представителите на БСП в Смолян и региона. В рамките на два дни социалистите проведоха срещи в смолянските села Бостина, Влахово и уважиха традиционните курбани за здраве и берекет в селата Виево, Букаците и Тикале.

С хъс за победа на изборите в село Бостина посрещнаха председателя на Общинския съвет на БСП- Смолян Милко Гaвазов и общинския съветник от левицата д-р Марияна Методиева.

Гавазов подчерта, че БСП е единствената партия, която в т.нар. преход винаги е отстоявала справедливостта и солидарността. 80% от собствеността се раздържави по Костово време, малък процент заработи, останалото се разграби в личен интерес, оформи се каста на много богатите, а мнозинството вече съществува на ръба на физическото оцеляване, припомни развоя на събитията от 90-те години на миналия век насам председателят на Общинската организация на БСП в Смолян Милко Гавазов. Народът се подлъга по месията – цар, после по телохранителя на Тодор Живков, свързания със СИК Борисов, замразиха ни доходите, пенсиите, майчинството. Стягахме колана, хората започнаха да се палят от безизходица, цели семейства се избиха, заради непосилни лихви на банките, няма как да искаме това отново, обясни социалистът. Коалиция за България ще спечели с вас и заради вас, заяви Гавазов. Той изтъкна безочието, което проявява ГЕРБ след като се провали във властта, да търси отново подкрепата на народа. В предишния мандат Смолян имаше председател на здравната комисия в парламента – д-р Даниела Дариткова, какъв й е приносът за областта? Три закрити болници – по една в Девин и Рудозем, и тубдиспенсерът в Смолян. От общо 6 здравни заведения за региона. С това ще останат в историята – с орязване на всичко, съграждано през десетилетията, коментира още Гавазов. Само за няколко месеца правителството успя да привлече 28 млн. лв. по проекти за областта, за да имат хората работа, а и да се усъвършенства инфраструктурата – било пътна, било спортна. А се чудя какво е сторил евродепутатът Владимир Уручев, че ГЕРБ иска той да представлява България за 3-ти път в Брюксел, попита риторично адвокатът. В интернет намерих за него, че е организирал кръгла маса за годишнина на Александър Фол. И още 10-на пожелателни точки, които сам си е изброил в отчет на свършеното. Това е равносметката за 7 години работа и заплата в хиляди евро.

От вашата активност зависи бъдещето ни, подчерта членът на Изпълнителното Бюро на социалистите в Смолян Евгений Атанасов на среща в село Влахово, на която присъства и адвокат Милко Гавазов. В 21 век сме без канализация, без водопровод и вътрешни улици, обясни болката на съселяните си кметът Николай Кокаланчев. И поиска съдействие Брюксел с европейските средства да се обърне към малките населени места. Европейската народна партия има превес в ЕС, тя определя политиките, при които богатите стават още по-богати, а бедните – още по-бедни. „Сега имаме възможност да го променим и да направим Европа социално справедлива, ако имаме превес на силите”, обясни Милко Гавазов. И заяви, че БСП дава своя вот за социалиста Мартин Шулц, който може да оглави Европейската комисия. И да се бори за интересите на обикновените хора. Заедно да направим кардиналната промяна, защото България има нужда от помощ за малкия и среден бизнес, а не да стои зад едрия капитал, отсече още Гавазов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе