ЛИДЕР: Жителите на Смолянска област живеят доста бедно и са отчаяни, искат сигурност и нормални доходи

ЛИДЕР: Жителите на Смолянска област живеят доста бедно и са отчаяни, искат сигурност и нормални доходи

ЛИДЕР закри предизборната си кампания днес със заключителна пресконференция. Кандидат депутатите направиха отчет от срещите си с избирателите в офиса на партията в Райково.

От самото начало ви казахме, че ще се въздържаме от помпозни прояви и мероприятия. Затова и заключителното ни мероприятие е под формата на отчет какво сме свършили и с кои хора сме се срещали и какво ни е общото впечатление от региона, ситуацията и хората. Постарахме се да стигнем до всички населени места без няколко чепеларски села, но повечето места успяхме да посетим, заяви водачът на листата Стилиян Аврамов.

Общото ни впечатление е, че към момента жителите на Смолянска област живеят доста бедно и са доста отчаяни, подчерта той. Почти никъде не срещнахме ентусиазъм или надежда, че предстои промяна към по-добро. Напротив, навсякъде хората ни гледаха с отчаяни погледи. Почти всички са доста обезверени, не вярват на политиците, на политическата система, изобщо, че нещо ще се промени нито в близко, нито в далечно бъдеще. Вчера имахме среща с млади хора в Райково, където от 15 млади хора – 14 бяха безработни. И нямаха никаква надежда, че ще си намерят скоро работа. Не им е ясно с какво биха могли да се занимават, голяма част от тях са с висше образование, млади семейства, едва си гледат едното дете и не могат да си позволят второ дете.

Стилиян Аврамов не скри разочарованието си от факта, че въпреки призива им в началото на предизборната кампания, никой не е откликнал да помогнат на болното от Смолян момиче Светлана Килявкова. И помоли медиите след изборите да потърсят отговори защо партиите не се включиха в кампанията за момичето, защото ако всяка от тях беше отделила някакви средства проблемът й щеше да бъде решен.

Оставам с впечатлението, че кампанията на всички партии не беше много активна и не успяхме да спечелим доверието на хората. Не зная дали това ще се изрази в ниска избирателна активност, но като цяло мисля, че на този етап политиците не се ползват с доверието на гражданите. По-скоро си мисля, че ще гласуват твърдите партийни ядра и по линия на познанства и роднини. Няма масовост, няма дух сред хората, че нещо ще се случи, обяви още водачът на листата от ЛИДЕР.

Според него у хората цари пълна апатия, пълно разочарование и тоталто обезверени хора.

“Хората са уплашени и изпитват страх. Като разговаряме с тях ни дърпат настрани и казват: по-тихо само, ние си знаем какво ще правим. Убеден съм, че хората, които се страхуват, ще обърнат вота и партия ЛИДЕР ще бъде в парламента на 100%", отчете Христо Петров – втори в листата.

„Ние не можем да променим в миналото старта на хората, но работим за бъдещето и настоящето и много вярвам, че можем да променим финала, да съживим България“, заяви и петата в листата Елисавета Долапчиева. Според неините впечатления на хората в региона им е писнало политици да ги лъжат. Тя изказа благодарност на медиите и каза, че в региона около Доспат борбата е трудна.

„Преди два дни направихме дарение на детска градина в село Войкова лъка, община Рудозем. Положението е отчайващо, 21-ви век ако знаете каква детска градина видях. Базата не отговаря за децата. Аз много държа за детските и майчинствата на майките", обясни и Антоанета Пелтекова.

Общинският председател на партията Митко Трендафилов също сподели впечатленията си от срещите в предизборната кампания. „Кандидат депутатите дадоха много отговори на хората, които имат много въпроси за бъдещето си в областта“, отчете той.

„Постарахме се да направим изцяло положителна кампания. Идеята ни беше да представим това, което можем да направим, а не това, което е правено като грешки и лошо управление. Хората това ги интересува – какво може да се направи за земеделието, животновъдството, картофопроизводството, а по доспатските села – за тютюнопроизводството – как може да се възроди, тъй като сега е в много малък обем. Работа и доходи – това искат хората. Това беше основният им въпрос. Хората не искат много, искат сигурност и що годе прилични доходи, които им стигат за издръжка. Политиците са си направили да се зацапа имиджа им, към цялата политическа система, към всички партии. На места хората казват, че трябва да избират между по-малко или по-голямо зло на тези избори. Хората не са виновни, че са отчаяни", обяви Аврамов. И допълни, че най-големият проблем на Смолянска област е безработицата и ниските доходи и това е дневният ред на цялото общество. На този етап това, около което трябва да се обединят всички партии, е създаване на работни места, на предпоставки бизнеса да ги създаде и увеличаване на доходите на нормални нива. Това, което ми направи впечатление в Родопите е, че хората не искат много, искат сигурност и нормални доходи, отчете водачът на листата“.

Смятам, че следващото правителство ще е експертно, като ще се търси максимално широка подкрепа. Идеологиите не са на пределен план. Ние бихме подкрепили експертно правителство при условие, че нашата икономическа програма залегне в управленския мандат.

Партия ЛИДЕР има трайни намерения по отношение присъствието на партията в Смолянска област.

Вирни се горе