Коалиция „БСП лява България“ регистрира листата си в РИК-Смолян

Коалиция „БСП лява България“ регистрира листата си в РИК-Смолян

Социалистите тръгват с позитивна кампания и с готова платформа за развитие на област Смолян

Председателят на Областния съвет на БСП –Смолян инж. Атанас Устабашиев регистрира в РИК листата на социалистите за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Заедно с него бяха водачът на Коалиция „БСП лява България“ в област Смолян Дора Янкова, вторият в листата-Емил Хумчев, председателят на ОбС на БСП-Смолян Милко Гавазов и председателят на предизборния щаб на БСП Рабие Кьосева. Янкова посочи, че БСП ще води изцяло позитивна кампания. Социалистите вече имат готова предизборна платформа за развитието на региона, която ще бъде представена в хода на предизборната надпревара. „В срещите с хората ще се види кой какво ще направи за развитие на Смолянска област“, каза още тя.

На осмо място в листата на Коалиция “БСП лява България” е представителя на Комунистическа партия на България Георги Славов . Той е един от заявените кооперативни дейци в Смолян, председател на Кооперация “Орфей” в Смолян. “Кооперативното движение по смисъл и съдържание е солидарността в нашия район, като икономически инициативи. В хода на кампанията ще имаме възможност да говорим за сътрудничеството на държавата с кооперативните дейци”, каза водачът на листата.

Листата на БСП – Смолян е добре балансирана по отношение на пол, възраст и регионално представителство. В нея представители на 5 от общо 10-те общини в Смолянска област. Средната възраст на кандидат-депутатите 38 години, като половината от тях са жени. Янкова посочи, че благодарение на професионалния си опит, те ще бъдат ползвани като съветници на парламентарната група на социалистите в различните сектори.

Водачът на листата представи пред журналистите днес лицата от листата на социалистите. Самата Дора Янкова е член на ИБ на БСП, депутат в 42-то, и 38-то Народно събрание. В два последователни мандата е кмет на Смолян (2003-2011). Била е председател на Националното сдружение на общините в РБ и на Асоциацията на родопските общини. Член на Конгреса на местните и регионални власти в Европа. Родена на 1 юли 1960 г. в село Момчиловци. Завършва специалност „География“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и „Право“ във Варненския технически университет. Има следдипломна квалификация по „Финансово-счетоводна и правна дейност на фирмите“ и „Публична администрация“ в УНСС.

Втори в листата е Емил Хумчев – зам.-областен управител на Смолян и лидер на БСП в община Златоград. Роден на 11 май 1975 година в Златоград, семеен, с две деца. Общински съветник два мандата в ОбС-Златоград. Владее немски и гръцки език. Завършва висшето си образование в „Колеж по туризъм” – Благоевград, специалност ”Организация и управление на туристическото обслужване”. Хумчев бе втори в листата и на изборите за 42-то Народно събрание, като мандата му бе отнет заради формулата за изчисление и преливане на гласовете от чужбина.

Под номер 3 в листата е представителят на гражданската квота Валентина Павлова от Девин. Виден общественик, борец за справедливост, лидер на гражданския протест за възстановяване на болницата в града. Валентина Павлова е родена на 13 август 1968г. Бакалавър по Публична администрация от Варненския свободен университет. Владее немски и руски. Има опит в местното самоуправление. Семейна , с три деца. Управител на Къща за гости „Девина“ в Девин. Тя е пряко ангажирана с възстановяването на девинската болница. Председател на инициативния комитет „Здраве за общините Девин, Борино и Доспат“.

Четвърта в листата на БСП – Смолян е д-р Мариана Методиева , специалист „УНГ“ в Медицински център – Смолян. Д-р Методиева е два мандата общински съветник от левицата в община Смолян, член на Борда на директорите на областната болница. Родена е на 30 март 1954г. Завършила е Медицинският университет в Пловдив.

Пети в листата е Венцислав Венков , магистър-инженер по горско стопанство. Роден е на 14 август 1970г. в село Змейца, община Доспат. Завършил е Лесотехническия университет в София, специалност „Горско стопанство“. Зам.-директор на ДГС-Доспат. Владее руски език и английски. Семеен, с две деца.

Под номер 6 в листата е председателят на Младежкото обединение на БСП в община Смолян Светослав Димитров . Роден е на 23 декември 1980г. в град Смолян. Завършил е „Компютърни и комуникационни системи“ в Технически колеж – Смолян. Работи в областта на Ай ти сектора с богат опит като системен администратор. Изобретател на 3Д принтер за пластмасови изделия. Владее английски и руски език.

Седми в листата е Слава Пепеланова , представител на община Чепеларе. Родена е на 13 март 1980г. в Чепеларе. Завършила е „Стопанско управление“ във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Работи в областта на финансите и банковото дело. Владее английски език и руски. Семейна, с две деца. Слава е и много добра скиорка, издаде водачът на листата на коалиция „БСП лява България“.

Вирни се горе