Кандидатите на ГЕРБ пред жители на Девин: Гласувайте, вотът на всеки от вас е важен!

Кандидатите на ГЕРБ пред жители на Девин: Гласувайте, вотът на всеки от вас е важен!

Пред кандидатите за депутати на ПП ГЕРБ от Смолянския многомандатен район жители на Девин поставиха многобройни въпроси. Те поискаха отговори по всички наболели теми за региона по време на срещата, състояла се в събота в читалището на града. В дискусията с гражданите участва водачът на листата д-р Даниела Дариткова, Недялко Славов, д-р Красимир Събев, Марин Захариев, спортистката Милка Манева, Шукри Халилов, Росица Краджова и Димитър Настанлиев.

Преди дебата на мултимедия бе представено накратко построеното през последните години. „По програмата за развитие на селските райони в нашия регион са дошли над 136 млн. лева. Над 23 млн. лева са преките плащания за субсидии на фермери. Оттук-нататък ни очакват повече средства, които са вече договорени. Хората имат нужда от тези инвестици и ще успеят да ги оползотворят по най-добрия начин. Ние имаме воля да работим всичко това да се случи”, заяви Шукри Халилов. „Като активен състезател твърдя, че дълго време е нямало такова внимание към спорта. В момента се набляга на детско-юношеския спорт, който вследствие на това пренебрегване от предишни управляващи, е в незавидно положение. Моята основна задача е да развиваме детско-юношеския спорт, спортът за хора с увреждания и да продължим да модернизираме спортните бази”, е ангажиментът на тежкоатлетката Милка Манева. Според Марин Захариев инфраструктурата беше важна, за да стъпят международни фирми в България, защото инвеститорите искат добра инфраструктура – пътища, летища, пристанища, водопроводи и канализация. А това е нещо, което ще остане в годините. „Нищетата наистина е голяма. Трябваше да се обърне по-голямо внимание на социалното положение, което бе отчетено като грешка. Нека да отбележа, че все пак до 2009 г. доходите не бяха по-високи. Но в следващото си управление ние залагаме като основен акцент увеличението на доходите и повече социални ангажименти”, допълни той. „Приех предложението на ГЕРБ да се включа в листата, защото видях желание в тази политическа сила да върви напред. Видях, че тя положи доста усилия за болницата в Девин. За съжаление не се получиха нещата, защото беше нужно желание от две страни. Труден беше диалогът с общината и с кмета. Аз не съм се отказал. Ако продължим по този начин с липса на диалог, търсим варианти с други общини, което за мен е абсурдно, защото мястото на болницата за тези три общини е в Девин”, каза в изложението си д-р Събев.

Според Недялко Славов по първостепенния за Девин въпрос с болницата всички разумни хора разбират, че партия ГЕРБ е вкарана в политически сценарий от онези политически сили, които са сериозно богати на кадри от бившата ДС. „За съжаление в девинския регион – традиционно силен за представителите на ДПС и БСП – те впрегнаха усилията си да работят срещу нас. Това не бих искал да звучи като оправдание. От самото начало съм подозирал, че този сценарий е написан така, че да е насочен срещу ГЕРБ. За жалост опонентите ни си играят с притесненията на хората, които са абсолютно основателни. Аз съм свидетел, че д-р Дариткова, като представител на медицинската общност, като заместник-председател и председател на здравната комисия в парламента, как е настоявала и е търсила разрешение на този въпрос. Считам, че абсолютно неоснователно всички критики са насочени срещу нея. Недоумявам защо протегнатата ръка от държавата не бе приета от местната власт. Приканвам ви да проявите разум, за да не се изпълни сценарият на БСП и ДПС, да проявите още малко търпение, защото ние ще доведем нещата до успешен край проблемът с болницата на Девин”, каза още Недялко Славов.

„Никой от нашия отбор не е професионален политик. Всички сме се изградили в професиите си. Постигнали сме експертност. Имаме знания и умения и това ни дава основание да искаме вашето доверие, за да ги превъплатим в добри дела за региона, който представляваме”, изтъкна в словото си д-р Даниела Дариткова. „Заставам пред вас с открито лице, защото в нито едно свое действие не съм била неискрена към вас и не съм искала да попреча на възстановяването на болницата в Девин. Като лекар в своя 22-годишен опит всеки ден съм поемала отговорност за живота и здравето на своите пациенти. Мога да нося отговорност. Нося отговорност, че хората от тези три общини имат затруднен достъп до лечение, но нямам отговорност за провала и фалита на болницата. Не съм имала никакъв финансов интерес към нея, не съм участвала в обществените поръчки, в купуването на скъпи апарати, в несъразмерните харчове, които доведоха до напускането на персонала, който няколко месеца работи без заплати”, подчерта водачът в листата на ГЕРБ. Д-р Дариткова разказа открито за всички свои действия и намерения спрямо общинската болница, за вариантите, които във времето са били предложени като изход и как местната администрация и Общински съвет, доминирани от БСП и ДПС, са предотвратили благоприятния изход от ситуацията. „За да се отвори болница, ние се нуждаем от подкрепата на местната власт. Трябва да работим в екип в интерес на хората. Ако имаме доверието ви, ще продължим да се борим за интересите на региона. Натрупахме опит и знания, знаем как да продължим напред. И повече от всякога имаме волята да продължим. Тук сме с открити лица да поискаме вашето доверие на 12 май да подкрепите ПП ГЕРБ”, призова д-р Дариткова. По думите й политика в здравеопазването има, но да се прави политика от здравеопазването е престъпление. „Партия ГЕРБ разби монопола на старите политически сили и е единствената, която може да изведе България към просперитет. Гласувайте, вотът на всеки от вас е важен, защото касае бъдещето на България”, каза в заключение д-р Даниела Дариткова.

Преди срещата в Девин кандидатите за народни представители от ГЕРБ проведоха срещи с населението на селата Гьоврен, Лясково и Триград.

Вирни се горе