Кандидатът за депутат от ГЕРБ Недялко Славов в Чепеларе: Ние не слагаме каруцата пред коня

Кандидатът за депутат от ГЕРБ Недялко Славов в Чепеларе: Ние не слагаме каруцата пред коня

„Твърде често говорим за европейските пари, но в условията на финансово-икономическа криза това са свежите пари за нашата икономика. Те могат да допринесат пряко за нейното развитие, за инвестиции в инфраструктура, за подобряване на градската среда и създаване на нови работни места”, заяви водачът в листата на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова на среща с жители на Чепеларе . Тя подчерта, че намеренията на партия ГЕРБ са да се подпомогне на малкия и средния бизнес чрез облекчаване на режимите, по които работят фирмите, чрез облекчаване на административната тежест, за да се осигурят нови работни места. „Това е функцията на държавата – да подкрепи, да подпомогне бизнеса, а той да разкрие новите работни места. Това са реалните възможности”, посочи д-р Дариткова. В Чепеларе ПП ГЕРБ закри предизборната си кампания. Това беше последният общински център в Смолянска област, в които бе представена листата на партията.

„В Чепеларе закриваме кампанията си и аз се радвам, че успяхме да стигнем до почти всички населени места в областта, добронамерено и откровено да поговорим с хората, да посочим нашите успехи, да си признаем и грешките, които са неизбежна част от всяко управление”, каза кандидатът за депутат Недялко Славов. „Според нас икономическият растеж е локомотивът, който ще ни отведе до успешното решаване на всички актуални проблеми. За разлика от нашите опоненти – ДПС и БСП, ние гледаме на икономическия растеж като основната възможност за разрешаване на проблемите с доходите, с безработицата и с миграцията. Ние не слагаме каруцата пред коня като опонентите ни, които казват, че ще осигурят високи доходи, а не казват откъде ще ги вземат. Осигуряват хиляди работни места, но не казват как ще ги осигурят. Ние акцентираме на условията за развитие на бизнеса. Основното предизвикателство пред нас е да решим проблема с доходите и с безработицата, с миграцията”, допълни Славов.

По отношение на упреците от страна на БСП и ДПС, че се бави изграждането на пътя Асеновград – Смолян кандидат-депутатът Марин Захариев каза, че проектите за рехабилитация на участъка са готови от 2005 г. „И в години на бюджетен излишък те не го направиха. Проектът не помръдна и в годините на близост между г-жа Янкова с президента Първанов и премиера Станишев тогава. Отсечката Соколовци-Средногорци беше почти загубен проект с 10% изпълнение и блокирани еврофондове, а пътят сега е в добро състояние. Реализирахме го с неимоверни усилия. Съвсем скоро беше договорена рехабилитация на пътя Чепеларе-Соколовци. С прословутия лот 27 от Смолян до Девин и от Смилян до Рудозем нямахме късмет. Процедурата започна заедно с пътя за Доспат, който е изпълнен отдавна. За съжаление попаднахме на недобросъвестен изпълнител. Информацията от АПИ е, че те обявяват нова процедурата, като още наесен, ако няма обжалвания, ще може да се работи”, добави Марин Захариев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе