Кандидатът за депутат от ГЕРБ Милка Манева: Ще изтласкам всичките си опоненти, на 12-ти май се борим за златото

Кандидатът за депутат от ГЕРБ Милка Манева: Ще изтласкам всичките си опоненти, на 12-ти май се борим за златото

Оттук-нататък в оставащата част до 12-ти май се включвам в битката за изборите. Това обяви след завръщането си от Тирана тежкоатлетката Милка Манева. Тя бе посрещната от кмета на община Смолян Николай Мелемов. От Европейското първенство по вдигане на тежести в Албания Милка Манева спечели три сребърни медала – от изхвърляне, от изтласкване и двубой. Пред журналисти Милка Манева се закани, че ще изтласка всичките си опоненти, но си има и “любимци” сред тях, за които ще поработи с удоволствие. „Сега съм със сребро, но за “републиканското” състезание на 12-ти май в ГЕРБ се борим за златото”, подчерта тежкоатлетката.

Участниците на спортния форум в Тирана знаели, че ще тя ще е кандидат за депутат. Питали я дали ще може да се справи. „Защо да не мога, аз и досега съм доказала, че се справям”, гласял нейният отговор.

„През последните 20 дена бях казала, че съм щангистка. Сега мина европейското и вече се хвърляме в другата битка. Ще съчетаем битките на двата фронта”, допълни тя. За Милка непосредствените задачи занапред са вече подредени – първо печели изборите, след това работа за спорта в общината и на национално ниво, явяване на световно първенство, завършване на магистратура през септември месец по „Спортна психология”. Сега спортистката е с висше образование „треньор по вдигане на тежести и учител по физическо възпитание”.

Тя подчерта, че проблемите в спорта не са от последните две, а от последните 20 години. „Защото една Мария Гроздева като се откаже, отдолу няма никой. Йовчев се отказа, зад него няма никой. Няма деца в спорта. В нашия клуб са три. Когато аз се откажа, трябва да тренират поне 30, за да има още три като мен. Трябва да има спортни училища, бази. Децата няма къде да играят. За да заобичат спорта, трябва да се почне от детските градини, от началните училища. Това е пътят – да се обръща внимание на масовия спорт и на малките деца, да се приучват от рано”, коментира спортистката.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе