Кандидатът за депутат от ГЕРБ Марин Захариев: Не мисля, че г-жа Дора Янкова има какво да прави в парламента

Кандидатът за депутат от ГЕРБ Марин Захариев: Не мисля, че г-жа Дора Янкова има какво да прави в парламента

Аз не мисля, че г-жа Дора Янкова има какво да прави в следващото Народно събрание, защото видяхме какво направи за Смолян за осем години управление. Основните й „постижения” са огромни задължения, нарушения, забавяния и пропуски по европейските проекти. Това заяви на среща с жителите на кв. Каптажа кандидатът за депутат от ГЕРБ Марин Захариев. Той уточни, че проектите, заварени в община Смолян, са след 2009 г., преди това периодът е „мъртъв“. А единственият свеж, сигурен ресурс в условията на криза са ефрофондовете. Захариев посъветва хората да не се подвеждат по популистките изказвания на останалите партии за драстично увеличаване на доходите и пенсиите. „Няма как с магическа пръчка заплатите да станат 1000 лв., а пенсиите – 500 лв.

Стабилните дългосрочни работни места се разкриват от бизнеса, а за да стане това, трябва да има условия- пътища, пристанища, летища, ниски данъци”, каза кандидатът за депутат от ГЕРБ. Захариев подчерта, че към това се стреми и сегашното управление на общината.

ГЕРБ изпълни предизборното си обещание, дадено преди местните избори и намали чувствително част от местните данъци. Втора поредна година няма промяна в ставките. Това е облекчение не само за бизнеса, но и за хората”, припомни Захариев. Той допълни, че в условията на огромни задължения, които са заварили от предишното управление на БСП, ръководството търси и намира варианти да развива кварталите на Смолян и да ги благоустроява.

Има сериозен интерес към бившата топлоцентрала, за да се изгради ТЕЦ на биомаса. Община Смолян спечели проект по фонд „Козлодуй“ за саниране на сградата, с което ще се намалят разходите за отопление и поддръжка. Кметът Николай Мелемов наскоро е подписал споразумение с БЧК за изграждане на модерен социален дом за възрастни хора до тубдиспансера. Съвсем скоро ще бъде изградена и детска площадка на Каптажа в близост до детската градина. Ще се облагороди и пространството около болницата. Обсъждат се варианти за сградата на Младежкия дом да бъде включена за финансиране по Норвежка програма. Подготвя се проект в общежитието на Райково да се направи спортен център.

Това бяха само част от приоритетите за развитие на общинския център, с които Захариев запозна жителите на кв. Каптажа. В срещата участваха още кандидат-депутатите от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, д-р Красимир Събев, Милка Манева и Димитър Настанлиев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе