Кандидатът за депутат от ГЕРБ Марин Захариев: Искам да работим за реалните проблеми на хората, не с лозунги и обещания

Кандидатът за депутат от ГЕРБ Марин Захариев: Искам да работим за реалните проблеми на хората, не с лозунги и обещания

Искам да работим за решаване на реалните проблеми на хората, не с лозунги и обещания, заяви кандидатът на ГЕРБ за депутат Марин Захариев в Момчиловци. Той заедно с водача на листата д-р Даниела Дариткова и останалата част от отбора на ГЕРБ д-р Красимир Събев, Милка Манева, Димитър Настанлиев се срещнаха с жители на селото. Захариев разказа какви средства България е договорила за следващия програмен период, какви са промените, които касаят земеделските производители и животновъдите от нашия район. Разказа също в каква ситуация се намира община Смолян, какви проекти се реализират и какво предстои.

Говорейки за проекта на стойност 7,5 млн. лева, спечелен от болницата в Смолян, д-р Дариткова каза, че инвестицията е много навременна и подходяща, защото освен смяната на дограмата и обновяването на парната инсталация, ще се доставят нов скенер, ядрено-магнитен резонанс, апаратура за клиничната лаборатория и др. „Но най-хубавото в смолянската болница са 15-мата специализиращи лекари. Това е прекрасно, защото техника, апаратура и сгради се купуват, но специалисти се подготвят бавно и трудно. А ние ще имаме млади и подготвени кадри в областната болница, която е гръбнакът на медицинската помощ в региона“, каза тя. По думите на д-р Събев приоритетите в здравеопазването са подобряване на достъпа до медицинска помощ, създаване на условия за лекарите да останат на работа в България и подобряване на материалната база. Тежкоатлетката Милка Манева подчерта, че като активен спортист от 15 години знае къде са проблемите по отношение на спорта и какво трябва да бъде направено. Тя постави акцент върху спорта за децата и младежта. „Напълно неразбираемо е защо години наред спортът беше подценен, а се знае, че когато децата се приучат да спортуват, са по-здрави. За първи път ГЕРБ осъзна колко е важен спортът за младото поколение и създаде стратегия, спортни бази, стадиони, площадки. Посоката е правилна и в този път трябва да се върви“, допълни Манева.

„Следващото правителство трябва да изработи национална стратегия по всички секторни политики и тя да е приета с консенсус, за да бъде финансирана през следващия програмен период. Чака ни страшно много работа, затова трябва да се гласува активно на изборите“, каза в заключение д-р Даниела Дариткова. Кандидатите за народни представители проведоха предизборни срещи и в селата Ряка, Бостина и Соколовци.

Купуването и продаването на гласове е престъпение!

Вирни се горе