Кандидатът на ГЕРБ Шукри Халилов на среща в Рудозем: Искаме да постигаме успехите стъпка по стъпка и да са устойчиви

Кандидатът на ГЕРБ Шукри Халилов на среща в Рудозем: Искаме да постигаме успехите стъпка по стъпка и да са устойчиви

Ние не искаме да вземаме държавни кредити, за да решим острите проблеми на населението, защото кредитите трябва да се връщат с лихви. Искаме да постигаме успехите стъпка по стъпка и те да са устойчиви. Това заяви пред съгражданите си в Рудозем кандидатът за депутат от ПП ГЕРБ Шукри Халилов. Той заедно с Недялко Славов, д-р Красимир Събев, Милка Манева и Димитър Настанлиев се срещнаха с възрастни хора от пенсионерския клуб в Рудозем. Халилов подчерта, че досегашното управление е длъжник на пенсионерите и че те са понесли на своя гръб цели безработни семейства.

„Ние се съсредоточихме върху икономиите, за да постигнем стабилност на държавата, защото 2009 г. бяхме сред петте държави, които ги очакваше фалит. Това не го допуснахме, но икономиите се отразиха най-тежко на социално слабите. Затова оттук-нататък всяка година пенсиите ще бъдат увеличавани с процента на инфлацията, за да може дисбалансът да бъде компенсиран. Ще разширим обхвата на социалните програми, благодарение на които да се осигурят за повече възрастните хора с остра нужда от подкрепа да ползват социални и лични асистенти“, каза Халилов. По думите му местната власт трябва да се отдалечи от чисто партийните и роднинските си отношения и да обърне внимание на истински нуждаещите се, когато се разпорежда със социалните програми. Той смята, че общините не трябва да контролират партийно наетите от тях хора и че повече бройки по програмите е трябвало да се насочат към бизнеса. „Ако един предприемач е взел 5 човека, но един от тях докаже сериозен капацитет, ще го остави на работа при себе си. И това е полза както за бизнеса, така и за наетите от бюрата по труда, така и за социалната система“, допълни Шукри Халилов. Той заяви, че училището в Елховец е било запазено благодарение на усилията на депутата в 41-то Народно събрание Недялко Славов. Д-р Събев е работил 4 години в болницата на Рудозем от 1994 г. Живял шест месеца в детската ясла върху детското отделение. Кметът не му давал общинско жилище.

„С опита, който натрупах 20 г. като лекар, смятам, че знам къде са проблемите в здравеопазването“, посочи д-р Събев. Според него болници в малките градове се задъхват по две причини -липса на лекари и натрупани дългове. „Проблемите, трупани 20 г. назад, сега се опитват да ги стоварят върху ГЕРБ. Аз не съм член на ГЕРБ, но приех да бъда кандидат-депутат от тяхната листа, защото видях в тази партия воля да укрепим здравеопазването. Това, което мога да обещая, е, че здравеопазването в нашата област ще е на по-добро ниво, защото ние ще работим за това“, даде дума д-р Красимир Събев.

„Тук сме да ви разкажем за нашите постижения, да ни простите грешките, защото те са били грешки на растежа и са обогатили опита ни. Искаме да оцените по достойнство това, което сме направили“, каза Недялко Славов и призова на 12 май да се гласува с бюлетина № 15. Кандидатите за народни представители от листата на партия ГЕРБ за 22-ри МИР проведоха срещи с жителите на селата Чепинци и Войкова лъка, посетиха шивашките цехове „Бапа спорт“ и „Омелия“. По -късно листата на ГЕРБ заедно с д-р Даниела Дариткова бе представена пред обществеността на община Рудозем.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе