Ивайло Калфин: Ще си оправим демографията с по-високи заплати и безплатни детски градини

Ивайло Калфин: Ще си оправим демографията с по-високи заплати и безплатни детски градини

ИЗБОРИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ 2016!

„Решението на проблема с демографията е икономическо. Докато имаме ниски заплати, няма как да задържим младите хора да работят, живеят и раждат в България. Високите заплати обаче, не стават само с увеличение на минималната работна заплата. Става с целенсочена икономическа политика за отделните райони и с повече условия за добър живот през всички етапи от живота на хората. Трябва да се подсигурят първо безплатни детски градини, след това и занаятчийско гимназиално образование, т. нар. „дуално образование“, което да подсигурява знания и умения на учениците, които да са съобразени с нуждите на бизнеса.

Не на последно място – държавата трябва да работи в посока разширяване на пазарите и възможностите за бизнеса, така че той да се развива. Не със затваряне на границите и санкции, а с повече и двустранни отношения и инвестиции, които да докарват глобализма и възможностите на времето, в което живеем, до всички точки в страната. А не да живееш в средата на Родопите и да се чувстваш, че все едно си на края на света.“ Това коментира пред гражданите на гр. Неделино кандидатът за президент Ивайло Калфин. Той подчерта, че пред избирателите има две алтернативи – или да изберем президент, който чува хората и да настоява пред институциите за разрешение на проблемите ни, или да изберем президент като досегашния – който има церемониални функции, оправдава се с липса на правомощия и не участва в решението на проблемите на хората. „Не е вярно, че президентът няма правомощия".

Президентската институция е най-високата държавна институция и разполага с голямо влияние, така че публичното настояване за решението на проблемите на хората, не само, че е в правомощията, но е и част от задачите, които държавният глава има“, коментира Ивайло Калфин.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе