Именити българи и родопчани насърчиха Николай Мелемов за втори мандат

Именити българи и родопчани насърчиха Николай Мелемов за втори мандат

Именити българи, всички свързани със Смолян и Родопите, насърчиха Николай Мелемов да продължи да развива града в правилната посока и в следващия си кметски мандат. В инициативния комитет са емблематични фигури за Смолян, които се надяват, че с настоящата декларация ще предадат ясно послание до всички граждани на общината. Това са личности с различни професии и призвания, които или работят и творят в областния град, или живо се интересуват от Смолян и Родопите. Сред тях е певицата с космически глас Валя Балканска, известният гайдар Петър Янев, шампионът по вдигане на тежести от Атина 2006 Величко Чолаков, археологът и откривател, посветил живота си на културно-историческото наследство в Родопите Никола Дамянов, скиорът-ветеран и активен общественик Георги Яръмов, архитектът и един от визионерите на съвременен Смолян Антон Иванов.

В избрания от него път са го насърчили редица учени – едно от светилата в българската медицина проф. д.м.н. Иван Черноземски, един от най-големите специалисти и преподаватели по дентална медицина и лицево-челюстна хирургия проф. д-р Емил Сарачев, преподавателя и общественик проф. Венелин Кафеджиев, научния сътрудник д-р Никола Петров – зам.-директор на НАО „Рожен“.

Своя вот в подкрепа на Мелемов дава родопчанката Златина Михайлова-Карова – юрист, водещ експерт и международен лектор по публично-частни партньорства, местно самоуправление, регионална политика и проектно финансиране. Тя е един от експертите, участвали в писането на оперативните програми в България, както и оценител към много от тях. В настоящия момент директор на дирекция „Наука“ в Министерство на образованието и науката.

Подкрепа за Мелемов дава също председателят на Съюза на инвалидите в Смолян Захаринка Славчева, видният общественик и почетен гражданин на Смолян, човекът, участвал в изграждането на новия център в Смолян, областната болница, обсерваторията на Рожен, телевизионната кула на връх „Снежанка“ и др. Тодор Караиванов, д-р Стефан Райков – зам.-председател на Борда на директорите в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян и един от най-добрите неврохирурзи в България. И още, предприемачите и пазители на българския дух и традиция адв. Тодор Батков, Стефан Шарлопов – председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, член на борда на директорите на КРИБ, зам.-председател на Съюза на българската туристическа индустрия и председател на Гражданско сдружение „Майка България”, мажоритарния акционер в „Пампорово“ АД, един от най-големите инвеститори в района и радетел за развитието на Родопите и Пампорово Цветелина Бориславова.

ДЕКЛАРАЦИЯ

За подкрепа на Николай Мелемов – добрият стопанин на община Смолян Ние, долуподписаните, декларираме своята безрезервна подкрепа за кандидатурата на Николай Мелемов – добрият стопанин на община Смолян, за втори мандат. Присъединяваме се към Инициативния комитет, който стои зад идеята той да бъде насърчен за следващо явяване на избори, защото в нито един момент от 4-те години управление г-н Мелемов не подведе своите съграждани. Не подходи с лъжа или популизъм в кризисните ситуации, каквито не липсваха в мандата му. Откровено заявяваше позициите си по значимите за общността въпроси. Изслушваше внимателно различните гледни точки и ги вземаше предвид при своите решения. Служеше честно на избирателя и управляваше в обществен интерес.

През целия си мандат той не обяви приемен ден, защото нямаше нужда от специални часове, в които да се вижда с избирателите си. Гражданите сядаха пред кабинета му и като им дойде редът, обсъждаха с него наболелия проблем, търсейки заедно решението му.

Въпреки огромната задлъжнялост, която наследи през 2011 г., и нуждата от системни тежки разплащания по стари договори, той положи максимални усилия да осигури инвестиции за ремонт на улици, облагородяване на площади, паркови пространства и като цяло – да подобри условията за живот в областния град и селата към него. Смолян стана по-чист, по-приветлив, по-спокоен, по-уютен, по-сигурен и по-перспективен, откакто кмет е Николай Мелемов.

Да, ние виждаме – демографските процеси са неумолими за пограничните райони. Младите искат да работят и живеят в по-големи градове, където заплатите са високи. Но когато се връщат в Смолян и виждат как градът се променя към добро, колко подходящ е за създаване на семейство и отглеждане на деца, корените ще започнат да ги теглят обратно. Ние много се надяваме, че след като отмина тежката икономическа криза, след рехабилитацията на пътя между Пловдив и Смолян, след като се подобри бизнес средата в града и има създадени добри основи за развитие, да се намерят и добрите инвеститори, които да поемат и задържат младата работна ръка.

Ние сме сигурни, че инвеститорите ще бъдат добре посрещнати в общината и ще им се създадат всички условия да реализират своите начинания. Още повече, не е далеч времето, когато ще се отвори нова врата към Гърция – чрез ГКПП „Елидже“, и Смолян от крайна точка ще се превърне в кръстопът за предприемачество.

В досегашното управление на г-н Мелемов ние видяхме финансова дисциплина, чисто човешко отношение, скромност, сигурност, почтеност, отговорност – това очакваме и занапред.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе