Гражданското общество в Родопите има шанс да се изяви

Гражданското общество в Родопите има шанс да се изяви

УВАЖАЕМИ РОДОПЧАНИ,

Заставаме пред Вас като свободни граждани, като хора, живеещи в Родопа планина, изкарвайки прехраната си тук и желаещи силно децата ни да останат и да се развиват в нашия си край. Искаме да променим политическото статукво и да посочим наши представители в Парламента, които да защитават правата на тези, които са ги избрали. Искаме да създадем условия и правила за развитие и просперитет.

На този етап от развитието на България, осъществяването на нашите желания и приоритети минава през наложилата се политическа конюнктура. Това предопредели нашето участие в коалиция “ГОРДА БЪЛГАРИЯ”, но единствено като представители на гражданското общество. Всички ние, които сме от листата на тази коалиция, не сме партийно обвързани. Ние участваме като гражданска квота.

Какво наложи създаването на коалиция “ГОРДА БЪЛГАРИЯ” и кои реално са нейните проектанти? Тъй като много се спекулира по този въпрос, а и от тук нататък ще се говори доста за това ново политическо формирование, ще направя няколко важни уточнения:

  • това е политическия проект на Бъдещето ни;

  • това е политическия проект за единението и просперитета на България;

  • това е проекта на гражданското общество в България;

  • това е проект на разбирателството и общуването на различните общности в нашето общество;

  • този политически проект е гаранцията за етническия мир и толерантност в България;

  • този проект дава отговори на въпроси от държавен интерес, нерешени през последния век на развитие и открива нови хоризонти за обществено моделиране и въвеждане в употреба на ценностни достойнства в политиката в България.

Създателите на този политически проект е нужно да бъдат показани. Това са:

  • Европейски институт “Помак”;

  • ПП “Свободен народ”;

  • ПП “Горд”;

  • проф. Боян Дуранкев;

  • доц. Алексей Петров;

  • Слави Бинев;

  • Явор Джиджев;

  • Ефрем Моллов;

  • адв. Александър Маринов.

Както сами виждате няма случайни организации или случайни хора. Но добрата симбиоза между всички тях създаде коалиция “ГОРДА БЪЛГАРИЯ”. Тя ще остане за пример за другите политически играчи и сме сигурни, че всички те ще си направят правилните изводи.

Какво ние предлагаме, различно от останалите политически субекти?

На първо място това е спиране на кражбите на обществен ресурс и търсене на възмездие. Гарантираме, че ако получим Вашата мощна подкрепа с №36 от интегралната бюлетина, много крадци на обществено богатство ще се намерят в затвора. Ще направим пълна ревизия на всички приватизационни сделки и концесионни договори за последните 23 години и при нарушения ще ги прекратим.

Желаем да наложим човещината в политиката, работата за хората и родопските ценности.

Създали сме план за икономическо съживяване на България и в частност план от пет мерки за икономически просперитет на Родопите. По отношение на последния сме предвидили преодоляване на инвестиционната и инфраструктурна изолация на Родопите. Като имаме предвид, че нашата планина е част от Смолянска, Кърджалийска, Благоевградска, Пазарджишка и Пловдивска област, всеки може да направи извода за въздействието на такъв един регионален план върху икономическата перспектива в обществен порядък. От друга страна сме предвидили да се създаде мощно лоби в Европейския парламент, което да подкрепи проекта за отваряне на пътя Рудозем – Ксанти, както и да започне проектиране на два нови пътя, а именно Девин – Драма – Кавала и Доспат – Драма – Кавала. Това автоматично ще преодолее изолацията на Родопите от юг и ще отвори планината към Беломорието.

Особено важно място в плана за развитие на Родопите сме отделили на инвестициите, възраждането на традиционни производства, както и отварянето на традиционни външни пазари. Изключително амбициозни намерения, подкрепени с множество преговори на различно ниво. Но за да ги изпълним е нужно да получим Вашата подкрепа, за да наложим правила за просперитета и развитието ни.

Чрез всичко това ще създадем работа и бизнес за много от хората в Родопа планина. Така ще преодолеем и обезлюдяването в нашия регион, и ще създадем условия за оставане на нашите деца тук, както и да обърнем тенденциите в демографския срив.

Уважаеми Родопчани, нима искаме толкова много? Искаме Вашето “ДА”, за да изпълним този амбициозен план. Нужни са ни само 5 /пет/ години управление, за да го осъществим. След това ни съдете, ако не сме постигнали заложените резултати.

Предлагаме Ви на 12.05.2013 г. гражданското общество да гласува против партиите на прехода, които оставиха след себе си само нищета, празни села, закрити училища, безперспективност, застаряващо население, липса на условия за правене на бизнес и създаване на работни места, пълни тетрадки с вересии. Предлагаме Ви с №36 в бюлетината да покажем, че сме надмогнали наложените ни стереотипи и догми, и като мощна вълна да отмием позора от тялото на България.

ЕФРЕМ МОЛЛОВ водач на листата на “ГОРДА БЪЛГАРИЯ” в 22-и МИР – Смолян

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе