„ГОРДА България” срещу ПИБ

„ГОРДА България” срещу ПИБ

Слави Бинев: „ПИБ е символ на краденето до последно!” „Протестът ми е срещу банковата система и конкретно Първа инвестиционна банка, която се превърна в символ на кражбата до последно. Апелирам към това да бъдат разобличени не само Бойко Борисов и Цветан Цветанов, а и всички техни съучастници, между които и тези – представителите на банковата система” – заяви Слави Бинев на протест-мининг в центъра на Пловдив, иницииран от Коалиция „ГОРДА България”. Като символ за това, че банките престъпно ограбват българите събралите се пред ПИБ граждани „пакетираха” банката като местопрестъпление. Пред събралото се множество Бинев запали две чучула: „Едното – символ на българите, които се палят от недоимък и другото – символ на банкерите, които трябва да бъдат запалени от хората”. Слави Бинев представи водача на листата за Пловдив Веска Волева, която е спечелила над 20 дела срещу банките и е един от символите на защита на българите от рекета на банките. „Банките са в основата на бедността в България, на които нашите политици дадоха възможност да се разпореждат със съдбата, имуществото, здравето и живота му. Банките крадат прати ни и ги изнасят в чужбина, крадат домовете ни и животите ни” заяви г-жа Волева.

„Апелирам към това да бъдат презрени социолозите като Мила Радева и Васко Тончев, които до последно обслужват корпоративни интереси и сугестират общественото мнение. Апелирам те да бъдат изхвърлени от гилдията, защото техните действия могат да бъдат тази последна капка, която да прелее търпението на българина” – добави Слави Бинев.

Относно скандала с подслушването в държавата водача на листата на Перник Антон Димитров каза, че не е съгласен докато говори с децата си и жена си от другата страна да слушат още едни уши, „при това свински”. Генадий Андреев, водач на листата в Кърджали призова българите да не се страхуват, подкрепяйки думите на Волева „че най-страшен е страха”. В протеста се включиха голяма част от водачите на Коалицията, симпатизанти, както и един от символите на битката с банките – Мария Бонева: „Ако искате лъскавите реклами от телевизията да станат реалност, гласувайте с бюлетина № 36”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе