ГЕРБ поиска касиране на изборите

 ГЕРБ поиска касиране на изборите

ГЕРБ ще иска касиране на изборите. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на дългоочакваната пресконференция на партията, отложена от изборната нощ.

За първи път в историята партия, спечелила изборите иска касирането им, коментира той, като уточни, че депутатите ще се явят в парламента, когато президентът насрочи свикването му.

Борисов обеща, че ще предложи кабинет на малцинството, след като президентът Плевнелиев му връчи мандат. Ще направи това обаче със знанието, че кабинетът няма да бъде приет от парламента.

Борисов обаче няколко пъти посочи, че се надява до свикване на парламента Конституционният съд да вземе решение по искането за касиране на вота. Не стана категорично ясно за какво се иска касирането, но от думите на Борисов се разбра, че “може би хората ще видят, че е лошо само 4 партии да влязат в НС и да гласуват за другите, които за малко не успяха да минат 4 процента”.

За нас са гласували младите и грамотните, за БСП – стари и неграмотни, обяви в началото на брифинга Борисов.

Бившият премиер омаловажи напълно представянето на БСП на вота, като първите 15 минути от пресконференцията ги посвети на статистиката.

Нямаме никакво съмнение за категоричната победа на ГЕРБ, обяви Бойко Борисов. Няколко пъти гледах и все 97 се оказа повече от 84 (депутатските мандати за ГЕРБ и БСП, б.р.)

Първото място на ГЕРБ е истинската оценка за нашата работа през тези 5 години. Глас народен, глас Божи.

Той не пропусна да намеси и футбола, коментирайки изявленията на БСП, че са морални победители – Левски може да кажат, че са морални победители, но Берое си е с купата.

Очаквайте подробности…

Вирни се горе