Ген. Атанасов в Смолян: Най-голямата заплаха за сигурността в България е неразследваната и ненаказана корупция

 Ген. Атанасов в Смолян: Най-голямата заплаха за сигурността в България е неразследваната и ненаказана корупция

“Оценката на “Нова Република” е, че най-голямата заплаха за сигурността в България е неразследваната и ненаказана корупция.” Това заяви днес зам.-председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов – бивш председател на парламентарната комисия по вътрешни работи и сигурност. “Ще работим с всички средства да се създаде антикорупционно законодателство и не само това, а да се предприемат реални действия за търсене на отговорност за корупция. Знаем, че този път е много тежък, знаем пред кого се изправяме, знаем какъв ресурс има срещу нас, но има достатъчно условия българският народ да се събуди, да накаже крадците. Една съседна Румъния, когато трябваше да се кандидатства за ЕС и НАТО, имаше убеждението как да бъде наравно с България, а сега ние се чудим как да бъдем наравно с тях. Какво се случи там – създадоха антикорупционна прокуратура, вкараха в затвора един министър-председател с 2/3 от министрите му, основните крадци в държавата, и всичко тръгна. Това е положението. А какво означава корупция по български – това е такава далавера, в която управляващите не участват, и поради това, че няма друга далавера, освен да участват управляващите в нещо такова, за това няма корупция. И Борисов си позволи няколко пъти да каже – “В България няма корупция, къде я виждате”. Така че това ни е основната задача.” – каза още Атанасов.

“Разбира се, имаме много добре смислено разписана програма във всеки един сектор на държавното управление. Даваме си сметка колко е важно рязко да се повишат доходите на хората, но това пак е свързано с борбата с корупцията. Между другото Нинова в тази кампания обяснява, че 10 млрд. лв. годишно се крадат. Добре е когато плагиатстват все пак да имат очи. По време на президентската кампания ние го изчислихме и Трайчо Трайков беше първият, който обясни откъде се крадат 10 млрд. лв. – от кои сфери, по какъв начин – от картела, от горивата, здравеопазването, образованието, контрабандата.” – добави той.

“Борисов постоянно обяснява как еди какви пари е събрал от контрабандата, но къде са контрабандистите. Защо не са в затвора.” – попита генералът. Според него това е измислена теза, “защото с неговия ортак – свръзката между него и Ахмед Доган, министъра на финансите Горанов, по този начин работеха с държавните бюджети да имат големи луфтове, да могат след това да съберат едни излишъци.” “Колко е хитро – излишъците ги разпределя правителството, без да минават през Народното събрание, което е на ръба на закона, и той с това се хвали, а никой не знае, дали тези пари са от контрабандата. И вторият въпрос виси със страшна сила – след като събирате такива огромни суми от контрабанда, трябва да има хора в затвора. А сега тези, които контролират контрабандата, през последните години най-доходния им бизнес е с бежанците, по същите канали.” – заяви ген. Атанасов, който е водач на листата на Нова Република в Пазарджик и втори в 23-и МИР в София.

" Имаме изключително стойностна листа в Смолянския регион , свестни хора, които няма от какво да се срамуват. Мисля си, че имат пълното основание да претендират за това да бъдат подкрепени." – каза в заключение той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе