Дора Янкова в Мугла: Не си продавайте гласа, а изберете социалната политика

 Дора Янкова в Мугла:  Не си продавайте гласа, а изберете социалната политика

Започва обучението на 40 медицински сестри от област Смолян

„БСП – лява България“ представи постиженията и политическите си цели за следващия мандат пред хората от Мугла. Другите партии дават по 40 или 50 лева, за да гласуваме за тях, посрещнаха тревожно домакините кандидатите на коалицията.

Ако гласувате с бюлетина 22 за „БСП – лява България“ вие избирате единствената партия, която води социална политика и знае как да се грижи за доходите ви, здравето, децата, пенсиите, помощите, обърна се към хората водачът на листата за област Смолян Дора Янкова. „Вие не избирате един или друг, а политика и политическо поведение. Може да ви е симпатичен даден мъжкар, който говори разтропано, и да го изберете, но така давате гласа си за партия, която ще ви направи по-бедни. Заради 50 лева да си дадете гласа на дясна или либерална партия, която няма да ви защити – изборът е ваш. Ще вземете 50-те лева еднократно, ще гласувате и после оставяте тази партия да прави каквото си иска. Нито ще ви пита за нещо, нито ще ви се отчита“, обясни Дора Янкова.

Водачът на листата на „БСП – лява България“ не разбира защо някои смятат да гласуват за партия, която иска незабавно да вдигне тока с 30%, което веднъж ще удари семейните бюджети пряко и втори път – чрез скока на сметките на промишления ток ще скочат всички цени на стоки и услуги. Янкова припомни и управленската цел на ГЕРБ да въведе допълнителна данъчна тежест за всички граждани чрез проекта за нов общински подоходен данък.

Кандидатът за депутат Светослав Димитров представи социалната политика на БСП – както резултатите от правителството на Орешарски, така и като цели за следващия парламент. Той припомни, че заради задържания от правителството на Борисов ДДС в размер на близо 960 милиона лева са фалирали над 100 000 малки и средни фирми, а предприемачи, които са дръзвали да търсят от държавата връщане на данъка си, са били мачкани с ревизии.

Кандидатът за депутат д-р Мариана Методиева представи постиженията и целите на „БСП – лява България“ в Смолян в сектора здравеопазване. Тя изрази тревога, че ГЕРБ отново имат намерение да закриват болницата в Девин. Д-р Методиева съобщи, че от 17 септември започва обучение на 40 бъдещи медицински сестри от област Смолян, постигнато с решаващото лобиране от страна Дора Янкова пред предишното правителство. Така младите хора ще имат шанс да остават в града и да подобрят здравното обслужване на хората в Родопите. Д-р Методиева се ангажира и с връщането на профилактичните прегледи от очен лекар и от ушен специалист за децата на 3 и на 5-годишна възраст.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе